CHP: Necdet Özel panikledi

CHP ‘Balyoz kumpası’ raporunu açıkladı, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’le ilgili önemli bir iddiada bulundu.

Yayınlanma: 04.06.2014 - 17:18
Abone Ol google-news

CHP Cezaevi Komisyonu Üyeleri Veli Ağbaba ve Özgür Özel, haklarında dava açan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in, Balyoz mağduru subaylara, “Başbakan benim hulus ve saffetimden yararlandı” mesajını Başbakan Tayyip Erdoğan’la 30 Ocak 2014’te yaptığı zirve sonrasında gönderdiği iddiasında bulundu. Özel ve Ağbaba, Genelkurmay Başkanı’nın bu ifadelerin “doğru olduğunu bildiği için paniklediğini” belirterek, “Genelkurmay Başkanı kendisine güveniyorsa 30 Ocak’ta ne konuşmuş anlatsın. Geçtiğimiz aylarda son olarak gittiğimiz bir askeri cezaevinde, bir tutuklu subay bize aynen, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel ‘Başbakan beni de kandırdı, benim iyi niyetimden yararlandı’ diye mesaj gönderdiğini söyledi” sözleriyle diyerek iddialarında ısrarlı olduklarını belirttiler. CHP’liler, çok sayıda emekli ve muvazzaf subayın açılan davada kendilerine şahitlik yapabileceklerini söylediklerini aktardılar.

CHP’li Özgür Özel’in, Balyoz mağduru subaylara önce “Hiç merak etmeyin, bu konuyu kendi yöntemlerimle çözeceğim” diyen Genelkurmay Başkanı Özel’in daha sonra ise “Başbakan Benim hulus ve saffetimden yararlandı” mesajı gönderdiği iddiası tartışılıyor. CHP’li Veli Ağbaba ve Özgür Özel, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel’in kendilerine dava açmasına neden olan sözlerinin ise arkasında olduklarını bildirdiler. Yaptıkları görüşmelerin ayrıntılarını Cumhuriyet’e anlatan millevtekilleri şu bilgileri verdiler:

Orgeneral seviyesinde: Genelkurmay ile ilgili söylediğimiz sözlerin fazlası yok eksiği var. Orgeneralliğe kadar yükselmiş insanlardan aldığımız bilgiler bunlar. Halen Genelkurmay karargahında görev yapan rütbeli personel, aracı sıfatıyla cezaevine giderek Orgeneral Özel’in mesajlarını tutuklu komutan ve ailelere ilettiklerini biliyoruz. Cezaevindeki askerler bu konuyla ilgili zaten açıklama yaptılar.

Nusret Güner’i örnek alsın: Genelkurmay Başkanı hükümeti suçlamak yerine muhalefeti suçluyor. Peygamber ocağından almış olduğu erdem varsa görevini derhal bırakır. Kendisine Işık Koşaner’i, Erdal Ceylanoğlu’nu, Nusret Güner’i örnek alsın. Bu işin sorumlusu hükümettir, paraleldir ama onlar kadar bu işe sessiz kalanlardır, sadece kendi ikbalini düşünüp ses çıkarmayan Genelkurmay Başkanı ve karargahıdır. Birçok davada kurumlar kendi mensuplarına sahip çıkarken Genelkurmay Başkanı, Et Balık Kurumu Genel Müdürü kadar olamamıştır. Askeri Casusluk davasında Hazine, Maliye Bakanlığı personeline sahip çıkmıştır ama Genelkurmay çıkamamıştır.

2012’de Hadımköy’de: Mayıs 2012’de Hadımköy’de görüştüğümüz bir general, “Özel bize, ‘Genelkurmay Başkanlığı’nı ben ikbalim için kabul etmedim, bu sorunu çözmek için kabul ettim. Kendi yöntemlerimle bu işi çözeceğiz, biraz sabredin’ dedi. Aradan geçen iki yılda Balyoz davasında tutuklu bulunan emekli ve muvazzaf askerlerle 20’nin üzerinde ziyarette bulunduk. Her ziyarette görüştüğümüz askeri tutsaklar, Genelkurmay Başkanı’nın pasif tutumunu, sessiz kalmasını eleştirdi, kendilerine sahip çıkılmadığını anlattı. Hatta komutanlar, “Bir komutanın görevi astlarının haklarını korumaktır ancak bizim haklarımızı bunlar korumadı. Bizim haklarımızı koruyan emekli komutanların orduevlerine girişini engelleyeceklerini, davamızda bizi yalnız bırakmamalarını beklerdik” diye sersenişte bulundular.

Gerçek olduğunu bildiği için: Geçtiğimiz aylarda son olarak gittiğimiz bir askeri cezaevinde, bir tutuklu subay bize aynen, “Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel ‘Başbakan beni de kandırdı, benim iyi niyetimden yararlandı’ diye mesaj gönderdi” dedi. Özel’in bu mesajı bütün komutanlara gönderdiğini biliyoruz. Bu ifadelerinin gerçek olduğunu bildiği için paniğe kapılıyor.

30 Ocak zirvesinden sonra: Başbakan Erdoğan’ın başdanışmanı Yalçın Akdoğan’ın “Milli orduya kumpas yapıldı” açıklamasından bir süre sonra 30 Ocak günü Orgeneral Özel ile Başbakan Erdoğan’ın Başbakanlık Resmi Konutu’nda bir zirve gerçekleşti. Özel, Başbakan’ın kendisini “kandırdığı” mesajını da bu tarihten sonra gönderdi. Bu zirvede ne konuşuldu? Bunun açıklanmasını bekliyoruz? Genelkurmay Başkanı Balyoz’daki insanların masumiyeti için bugüne kadar neler yaptı bunu açıklayabiliyor mu? Cezaevi Komisyonu’nun çalışma koşulları gereği elimizde ses kaydı yok, ancak bugüne kadar yayınladığımız bir tane rapora itiraz gelmedi. Elimizde kanıt, belge yok, biz konuşulanları söylüyoruz, askerler eminiz ki bu lafın arkasında duyacak. Biz askerleri şahit göstereceğiz. Genelkurmay Başkanı kendisine güveniyorsa 30 Ocak’ta ne konuşmuş anlatsın.

Şahitlik için aradılar: Toplantı sırasında toplantıda bulunan tüm Balyoz sanıklarının yakınları da bu ifadelerimizi kafalarını sallayarak dinledi. 2013 yılında verilen karardan sonra Balyoz ailelerinde ve Balyoz sanıklarında Genelkurmay Başkanı’na karşı bir kırgınlık vardı. Bizlere “Komutanın ‘halledeceğim’ ifadesine güvenip savunmayı bile uzatmadık” dediler. Ama 30 Ocak toplantısından sonra Genelkurmay Başkanı’ndan ailelere ve komutanlarına iletilen mesaj ailelerde infial yarattı. Biz sözümüzün arkasındayız. Genelkurmay açıklamasının ardından, çok sayıda emekli ve muvazzaf komutan bize ulaşıp, Genelkurmay’ın hakkımızda açtığı davayada şahitlik yapabileceklerini aktardılar.

 

Erdoğan'a 'paralel yapı' yanıtı

Veli Ağbaba, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın AKP grup toplantısında, hazırladıkları Balyoz raporunda, “paralel yapıdan hiç söz edilmediği” yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi. Ağbaba şunları söyledi: “Başbakan raporu ve basın açıklamasını okumuş olsaydı böyle olmadığını görürdü. 12 yıldan beri yapmış olduğu iyi şeyleri kendine, kötü şeyleri cemaate atıyor. Yaramaz mahalle çocuğu gibi ‘ben yapmadım o yaptı’ diyor. Geçmişte Erdoğan’ın yaptığı açıklamalarda da görülecektir ki, Balyoz davasının yönetmeni kendisidir. Balyoz davasını açan, kurgulayan Başbakan’ın ta kendisidir. Bunu, eşbaşkanı Fethullah Gülen’e havale ederek, bu işin sorumluluğundan kurtulamaz. Bu işin gerçek sorumlusu eşbaşkanla kendisidir.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler