Ak trollerin montaj fotoğrafı yandaş Kanal a'da gerçekmiş gibi tartışıldı

Ak Trollerin hazırladığı fotomontajlı Kılıçdaroğlu'nun Kilisede nikaha katıldığını gösteren resim yandaş kanalda ciddi ciddi tartışılıp, Kılıçdaroğlu tutarsızlıkla suçlandı

Yayınlanma: 02.08.2017 - 11:01
Abone Ol google-news

AKP'li Burhan Kuzu'nun Tayyip Erdoğan'ın Fetullah Gülen'le yan yana fotoğrafını montajlayıp, Erdoğan'ın yerine Kılıçdaroğlu'nun resmini koyup paylaşma skandalının ardından, yeni bir montaj skandalı daha patlak verdi. AK Troller, Kılıçdaroğlu'nun Kilise nikahına katıldığını iddia edip montaj fotoğraf paylaştı. Üstelik haberi Sözcü gazetesinin sosyal medya hesabından paylaşılmış gibi gösterdi.

Hazırlanan montaj fotoğraf Sözcü gazetesinin haberiymiş gibi paylaşıldı.

 

 Tartışılan fotoğrafla Kılıçdaroğlu’nun müftülerin nikah kıymasının laikliğe gölge düşürdüğünü söylediği öte yandan da bir kilisede düğüne katıldığı iddia edildi.

Yandaş kanal Ak Trollerin montaj fotoğrafını ciddi ciddi tartıştı

Sosyal medyada bir Facebook sayfasının paylaşımında yer alan feyk resim yandaş Kanal A’da yayınlanan Manşetlerin Dili programında ciddi ciddi tartışıldı. Kılıçdaroğlu fotoğraf üzerinden suçlanarak çelişkili açıklamalarla suçlandı. 

<video:794400>

Söz konusu paylaşımda yer alan fotoğrafın Kemal Kılıçdaroğlu’nun kilise nikahına katıldığını gösterdiği iddiasının fotmontaj olduğu ortaya çıktı.Sözcü Gazetesi’nin Twitter hesabından attığı tweetlerin linklerine bakıldığında benzer bir link bulabilmek mümkün değil. Sözcü Gazetesi’nin attığı tweetlerde haberin başlığından önce haberin kategorisinin girildiği görülebiliyor. 

Fotoğrafın da Kemal Kılıçdaroğlu ve Kamer Genç'in nikah şahitliğini yaptığı ve Çankaya Belediyesi Başkanı Alper Taşdelen'in kıydığı 2014 yılındaki Gözde Güler ve Onur Güneşli'nin düğününden alındığı anlaşıldı.

 Teyyiy Teyit. org'un araştırmasına göre  Hürriyet’in internet sitesinde yer alan haberde düğünde farklı açıdan çekilen başka bir fotoğrafa ulaşmak mümkün.


AKP'li Burhan Kuzu da daha önce AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Fetullah Gülen'le yan yana çekilmiş fotoğrafını montajlayarak, Erdoğan'ın yerine Kılıçdaroğlu'nu koymuş bir de sosyal medyadan ğunu itiraf etmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler