Özgür Mumcu: Böyle devam etmeyecek

Gazetemiz yazarı Özgür Mumcu, Mersin’in Silifke ilçesinde düzenlenen Edebiyat Festivali’ne katıldı.

Yayınlanma: 05.08.2017 - 22:33
Abone Ol google-news

Mersin’in Silifke ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenen Edebiyat Festivali’ne CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, gazetemiz yazarı Özgür Mumcu, yazarlar Seray Şahiner, Cezmi Ersöz ve Nedim İnce, şair küçük İskender ve sanatçı Hüsnü Arkan katıldı. Festivalde, söyleşiler, şiir ve müzik dinletileri düzenlendi. Festival bu gece son bulacak.

Festivalde cuma akşamı düzenlenen söyleşide konuşan CHP Milletvekili Fikri Sağlar, MİT TIR’ları davasına dikkat çekti. Sağlar, “Cumhuriyet gazetesi ve gazeteye bu bilgileri veren Enis Berberoğlu casus olarak nitelendiriliyor ve hapsediliyor. Peki MİT TIR’larının içinde silah olduğu gerçeği niye dile getirilmiyor? O silahların Türkiye tarafından Ortadoğu’ya gönderildiğini en kadim dostumuz olan Putin bile söylüyor. Biz yurttaşlar oynanan oyuna ses çıkarmıyoruz” diye konuştu.

Bugünler geçecek

“OHAL’de gazetecilik” konulu söyleşide konuşan gazetemiz yazarı Özgür Mumcu da “Bugünler geçecek, böyle devam etmeyecek. Yalnız değiliz. Benzer süreçlerin yaşandığı birçok devlet var. Dünya güllük gülistanlık değil. Dünyada birtakım toplumsal fay hatları kırılıyor 1920’lerde 1930’larda dünya benzeri bir süreçten geçti. Büyük teknolojik kırılmaların olduğu dönemlerde üretim ilişkileri değişiyor insanların toplumu algılayış şekli değişiyor, gelecek kaygısı başlıyor. Reflekslere sarılıyor insanlar. En temel bildikleri değerlere milliyetçiliğe, dine... Bizdeki iktidar sahipleri de kendilerini bir mucize olarak görmemeli. Dünyada ilk defa bir şey yaptıklarını zannetmemeli” dedi.

Şiirler tutuklu gazetecilere

İmza gününün ardından şiir dinletisi gerçekleştiren şair küçük İskender, şiirlerini tutuklu gazetecilere, sanatçılara, dünyadaki güzel insanlara adadığını söyledi. Çok şanslı bir kuşakta yetiştiğini söyleyen küçük İskender, “Hüznü ve neşesi ile birlikte çok değerli şair abilerim, hocalarım, ablalarım oldu. Aynı anda da birçok gence de mümkün olduğu kadar yarenlik yapmaya, yoldaşlık yapmaya çalıştım. Bütün ülkeyi kucaklayacağımızı düşünüyorum. Az değiliz, belki biraz daha kuvvetli olmamız gerekiyor” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler