Sıradışı müftüden Görmez hatırlatması: Torpil, düşüncesizce yapılan fetvalar, iş bilmez tutumlar...

Kamuoyunun “sıra dışı müftü” olarak adlandırdığı Kırklareli İl Müftü Yardımcısı Adnan Zeki Bıyık, Mehmet Görmez'in Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan ayrılmasının ardından Tayyip Erdoğan'a hitaben bir yazı kaleme aldı.Bıyık "Zaman gazetesi almak caiz değil" demesinin ardından Görmez tarafından sürüldüğünü hatırlattı.

Yayınlanma: 06.08.2017 - 08:36
Abone Ol google-news

İşte Bıyık'ın o yazısı:

"Görevden ayrıldı afedersiniz emekliye ayrıldı"

 "Sayın Cumhurbaşkanım, malumunuz Diyanet İşleri Başkanı görevden alındı. Affedersiniz emekliye ayrıldı. Bu emekli işi de pek kafama yatmadı, çünkü dışarıdan getirilen profesörlerin kadroları üniversitelerinde…Dolayısıyla Diyanete hepsi görevlendirmeyle geliyorlar. Neyse konumuz bu değil."

 "Bu şahıs hem İslam dinine hem de kuruma büyük zararlar verdi"

"Sayın Cumhurbaşkanım, muhtelif saiklerle iyi yönetilmemekten tutun da çok çeşitli sebeplerle Diyanet yıprandı. Tabii bunda Sayın Görmez’in ne kadar katkısı var-yok onu aziz milletimiz değerlendirir. Şu bir gerçek ki hiçbir Diyanet Reisi böyle gürültülü bir şekilde gitmedi ve çok sayıda ağır tenkide maruz kalmadı. Çünkü bu şahıs hem İslam Dinine hem kuruma çok büyük zararlar verdi."

 "Torpil, düşüncesizle yapılan fetvalar, iş bilmez tutumlar..."

"En çok da yaptıkları torpilli atamalarla, düşüncesizce yapılmış fetva beyanlarıyla, İzmir’in dindarlığı ile ilgili ayrıştırıcı konuşmaları, getirdiği bazı akademisyenlerin sorumsuz ve iş bilmez tutumları vb çok sayıda büyük hatalarıyla halkın kuruma olan itimadını bırakın sarsmayı ayaklar altına almıştır."

 "Sela ile itibar kazandırılmaya çalışıldı"

"Kanal 7 de programcısı Turgay Bey’in önerisi olan pek de önemli olan “Salâ verin” çağrısına sahiplenen Görmez’e, her ne kadar Salâlar verdirdi, vb diye kendisine itibar kazandırılmaya çalışıldıysa da kendisi aşağıdaki hadise ile hep çelişik durumda idi. Elbette şu kadar yıl o makamda dururken faydalı hizmetleri de oldu, ama bazı noktalarda kuruma ve dinimize verdiği zararlar derin yaralar açtı insanımızın gönüllerinde…"

Sahte mesih, zırhlı Mercedesli din adamına karşı: Hahambaşı Kayafa ve Görmez birlikte yargılanacak

Zırhlı Mercedes'li din adamı... İşte Görmez'in başkanlık dönemindeki skandallar


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler