Hopa'da Erdoğan alarmı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Artvin’in Hopa İlçesi’nde, Gürcistan’a açılan Sarp Sınır Kapısı’nda incelemelerde bulundu.

Yayınlanma: 07.08.2017 - 14:48
Abone Ol google-news
<video:798166>

Geceyi Rize’nin Güneysu İlçesi Merkez Mahallesi’ndeki konutunda geçiren AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün saat 12.30 sıralarında konutundan çıkarak bölgede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, helikopterle Artvin’in Hopa ilçesi Kemalpaşa Beldesi’ne geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı taşıyan helikopter beldedeki TIR parkına indi. Cumhurbaşkanın gelişi nedeniyle çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı. Helikopterden inen Cumhurbaşkanı Erdoğan çevrede kendisini görmek isteyenlerin yanına gitti, selamlaşarak bir süre sohbet etti. Burada bulunanlar da sevgi gösterisinde bulundukları Erdoğan ile fotoğraf çektirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra kara yoluyla Hopa ilçesinin 15 kilometre doğusunda yer alan ve Gürcistan’a açılan Sarp Sınır Kapısı’nda incelemelerde bulundu. Basına kapalı ziyarette Erdoğan sınır kapısında yürütülen tadilat çalışmalarına ilişkin yetkililerden bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a oğlu Bilal Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,  Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Artvin Valisi Ömer Doğanay da eşlik etti.

OVİT TÜNELİ’Nİ İNCELEDİ

Cumhurbaşkanı  Erdoğan, Rize'nin İkizdere ilçesi yakınlarındaki 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda yapımı sürdürülen Ovit Tüneli’ndeki çalışmaları inceledi. Artvin’in Hopa İlçesi’nde Gürcistan’a açılan Sarp Sınır Kapısı’ndaki incelemelerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan helikopterle Ovit Dağı’na geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan beraberindeki Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile birlikte 14. 3 kilometre ile Türkiye’nin en uzun, dünyanın ise 4’üncü uzun çift tüplü karayolu tüneli olan Ovit Tüneli'ndeki çalışmaları yerinden inceledi, yetkililerden bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti için bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı.

İŞÇİLERLE BİR ARAYA GELDİ

İncelemeler sonrası Erdoğan tünel inşasında çalışan işçilerle de bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çekildi. Yapımı süren tünelin de içerisine giren Cumhurbaşkanı Erdoğan burada bir süre incelemelerde bulundu. Basına kapalı gerçekleşen ve 40 dakika süren incelemeleri ardından bölgeden ayrılan Erdoğan helikopterle Rize’ye gitti.

OVİT TÜNELİ

Rize'nin İkizdere İlçesi Ovit Dağı geçidinde yapımında sona gelinen 14. 3 kilometrelik Ovit Tüneli, Türkiye’nin en uzun, dünyanın 4’üncü uzun çift tüplü tüneli olacak. Ovit projesi, Başbakanlık Osmanlı arşivi kayıtlarına göre, 1880 yılı Osmanlı Devleti’nin kalkınma çalışmalarında yer aldı. Proje için ilk adım 1930 yılında yol projesi ile hayata geçirildi. Kazma ve küreklerle yol yapımının başlanan bölgeye Rizeliler gruplar halinde gönderildi. Yapımı yıllarca gündemden düşmeyen Ovit Tünel projesi ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde gündeme geldi ve 13 Mayıs 2012 tarihinde temeli atıldı.

12 AY BOYUNCA ULAŞIM SAĞLANACAK

Tünelin giriş kotu 2054 metre, çıkış kotu ise 2260 metre olacak. Makyol İnşaat tarafından yapılan ve 412 milyon 366 bin liraya mal olacak olan Ovit Tüneli'nin tamamlanmasıyla Rize - Erzurum arasındaki ulaşım 4.4 kilometre kısalacak ve 12 ay boyuna kesintisiz sağlanacak. Kış şartları nedeniyle ulaşımın aksadığı Ovit Dağı geçidinde yapılacak tünel sayesinde Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri birbirine bağlanacak.11 Kasım 2016 tarihinde Başbakan Binali Yıldırım'ın katıldığı törenle Ovit tünelinde ışık göründü töreni yapılmıştı. Aydınlatma ve mekanik aksamlarının yapımı süren Ovit Tüneli’nin yıl sonunda tek tüpünün trafiğe açılması planlanıyor.

2011'DE METİN LOKUMCU YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ

Erdoğan, 2011 genel seçimleri öncesi geldiği Hopa'da protesto edilmiş, emekli öğretmen Metin Lokumcu yaşanan eylemlerde polisin sıktığı tazyikli su ve biber gazı ile fenalaşarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler