Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişimi davası esas hakkındaki savunmalarla devam ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast girişimi davasına esas hakkındaki savunmaların alınmasıyla devam ediliyor. 3'ü firari, 43'ü tutuklu 47 sanığın yargılandığı davada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski başyaveri Ali Yazıcı esas hakkındaki savunmasını yapacak.

Yayınlanma: 15.08.2017 - 11:15
Abone Ol google-news

Muğla'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin, 3'ü firari, 43'ü tutuklu 47 sanığın yargılandığı davanın dördüncü duruşmasının dördüncü oturumu başladı.

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davada sanıklar ve yakınları ile taraf avukatlarının hazır bulundu. Davanın bugünkü oturumuna sanıkların esas hakkındaki savunmaları alınmaya devam edilecek. İlk olarak ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski başyaveri Ali Yazıcı esas hakkındaki savunmasını yapacak.

Fetullah Gülen'in bir numaralı şüpheli olduğu iddianamede, sanıkların, "Cumhurbaşkanına suikast", "Anayasa'yı ihlal", "yasama organına karşı suç", "hükümete karşı suç", "silahlı terör örgütü yöneticisi olma", "yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme", "yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmeye teşebbüs etme", "kasten öldürmeye teşebbüs", "zincirleme şekilde cebir ve tehdit kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama", "zincirleme şekilde silahla tehdit", "Cumhurbaşkanına hakaret", "zincirleme şekilde kamu görevlisine görevi nedeniyle hakaret", "kamu malına zarar verme", "mala zarar verme", "nitelikli olarak konut dokunulmazlığının ihlali" ve "nitelikli yağma" suçlarından cezalandırılmaları isteniyor. Biri firari 37 asker için en az 6'şar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler