Şort giydiği için üniversite öğrencisini darp eden saldırgan: Oruçluydum, tahrik oldum

İstanbul'da bir minibüste şort giydiği için üniversite öğrencisi Asena Melisa Sağlam'a saldıran Ercan Kızıltaş, savunmasında tahrik edildiğini öne sürerken "Oruçluydum, cinsel bir amaçla saldırmadım" dedi.

Yayınlanma: 15.08.2017 - 22:49
Abone Ol google-news

İstanbul Pendik’te, bir minibüste, şort giydiği için Asena Melisa Sağlam’ı darp eden tutuklu Ercan Kızılateş, yargıç karşısına çıktı. Sağlam, “Olaydan sonra toplu taşıma aracına binemiyorum. Depresyon ve anksiyete geçiriyorum. Tek başıma sokağa çıkamıyorum korku ve tedirginlik nedeniyle... ” dedi. Kızılateş, Sağlam’ın kıyafetinden rahatsız olduğunu ve uyardığını belirtti. Melisa Sağlam ise “Şahsın öndeki sağ çaprazındaki koltuğa oturdum, oturduktan sonra ‘Ramazanda bu şekilde giyinmeye utanmıyor musun? Burada aile var’ dedi. Ben de ‘bakma o zaman’ dedim, o da ‘Bu şekilde g... başını açarsan tahrik olurum’ dedi. Ben de, ‘Allah insanlara nefis vermiş bakıp bakmaman senin elinde’ dedim.

Şahıs, ‘Bu şekilde giyineceksen taksiye bin’ dedi. Ben daha sonra kulaklığımı taktım. Arkama dönmedim. Sanığın yanımda durduğunu fark ettiğim an bana vurdu, başımı cama vurdum. Şikâyetçiyim” diye konuştu. Tanık olarak dinlenen Sağlam’ın annesi Zeynep Sağlam ise “Kimse benim kızımın yaşam tarzına, özgürlüğüne müdahale edemez, hakkı yoktur” dedi. Mahkeme, sanığın tutukluluğuna devam kararı vererek, duruşmayı 12 Eylül’e erteledi. Duruşmadan sonra açıklama yapan Sağlam, “Umarım ikinci duruşmada sanığa caydırıcı bir ceza verilir” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler