Göztepe Köprüsü'nde beton mikseri aracın üstüne uçtu: 1 ölü, 7 yaralı

Kadıköy Göztepe Köprüsü'nde bir beton mikseri köprü üzerinden bariyerleri aşarak bir aracın üzerine düştü. Kazada 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı. Kazaya müdahale eden vincin elektrik direğine çarpmasıyla ufak çaplı bir patlama yaşanırken kurtarılma anını izleyen 2 vatandaş da yaralandı.

Yayınlanma: 18.08.2017 - 18:53
Abone Ol google-news



Kaza, saat 18.30 sıralarında Kadıköy Göztepe’de yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Turan D. yönetimindeki beton mikseri, henüz belirlenemeyen bir nedenle Sanayi Köprüsü üzerinden korkulukları aşıp, Şair Arşi Caddesi üzerinde bir aracın üzerine uçtu. Olaya tanık olan vatandaşlar büyük bir korku yaşarken ilk şokun ardından yardıma koştular.

FECİ KAZADAN KARELER

Kaza yerine çok sayıda itfaiye ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Kazada araçta bulunan Ergani Özcan isimli şahıs hayatını kaybederken yaralı beton mikseri şoförü Turan D. ile diğer 4 yaralı ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

Olay anını gören bir vatandaş, “ Otobüs durağına gidecektim büyük bir ses geldi geriye kaçtım ne olduğunu merak ettim arkama baktım. Çığlık sesleri gelmeye başladı. Gidip oraya yardım için müdahale ettik sonra itfaiyeci arkadaşlar geldi” dedi.

BETON MİKSERİNİN UÇMA ANI KAMERADA 

Bir kişinin hayatını kaybettiği 7 kişinin ise yaralandığı feci kaza bir araç kamerasına yansıdı.

<video:806657>

Görüntülerde beton mikserinin aniden bariyerlere yöneldiği, hızla bariyerlere çarpan beton mikserinin aşağıdaki yola devrildiği görüyor. Görüntülerin yansıdığı otomobilin ise saniyelerle beton mikserinin altından kalmaktan kurtulduğu görülüyor.

 Kurtarma sırasında kaza

Bu sırada olay yerinde devrilen mikseri kurtarma amaçlı bir vinç çağrıldı. Vincin çalışma sırasında köprü üzerinde bulunan elektrik direğine çarptı. Çarpmanın etkisi ile ufak çaplı bir patlama meydana geldi. Köprü üzerinden kazayı izleyen 2 vatandaş da yaşanan olay sonrası yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Öte yandan kaza sonrası cadde üzerinde trafik durdu. Duran trafik araçların kaldırılması ile tekrar normale döndü.

Kadıköy Belediyesi'nden açıklama

Kadıköy Göztepe’de bariyerleri aşan beton mikserinin neden olduğu kazaya ilişkin açıklama yapan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu,"“Kazada hayatını kaybeden yurttaşımızın ailesine sabır yaralananlara acil şifalar diliyorum.Kadıköy gibi bir ilçe sürekli inşaat kamyonları kazaları ile gündeme geliyor. Ülkenin tüm ekonomisini inşaat sektörü üzerine kurar ama inşaatlarla ilgili hiçbir önlem almazsanız olacağı budur.

Geçtiğimiz yıl Suadiye’de seyir halindeki kamyondan betonların düşmesi sonucu yolda yürüyen Ayşe Altın isimli bir Kadıköylü hayatını kaybetmişti. Caferağa’da genç bir kızımızı kaybettik. Şimdi de yola beton mikseri devrildi. Şehrin ortasında böyle bir şeyi kabullenmek mümkün değil. Biz belediye olarak Cumartesi ve Pazar günleri hafriyat kamyonlarının çalışmasını yasakladık. Bunun dışında belediye olarak bu kamyonlara ceza yazma yetkimiz bile yok. Bu kamyonlarının trafikte denetlenmesi için defalarca çağrı yaptık. Değişen hiç bir şey yok. Bu kamyonların hızlarının, seferlerinin denetlenmesi ve gerekli işlemlerinin yapılması için daha kaç kişinin ölmesi gerekiyor?”




 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler