Boğaziçi Üniversitesi'nden 'Hande Kader Bursu' açıklaması

Boğaziçi Üniversitesi Vakfı ve Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü'nün her yıl bir trans öğrenciye Hande Kader Bursu vereceği yönündeki açıklamalar üzerine Boğaziçi Üniversitesi'nden açıklama yapıldı.

Yayınlanma: 21.08.2017 - 16:27
Abone Ol google-news



Kaos GL'de yer alan haberde, Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü, Boğaziçi Üniversitesi Vakfı işbirliğiyle geçtiğimiz yıl nefret cinayeti sonucu yaşamını kaybeden trans kadın Hande Kader adına burs başlatıldığı duyruldu.

"SOMUT ADIMLAR ATACAĞIZ"

“Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü olarak daha önce de söylediğimiz Hande Kader cinayetine ve trans cinayetlerine karşı kendi adımıza somut adımlar atacağız” diyen kulüp burs için destek çağrısı yayınladı: “Bu adımlardan biri olarak BÜVAK iş birliği ile bir burs havuzu oluşturduk. Sizlerin bağışlarıyla gelin bu havuzu dolduralım!”

12 AY BOYUNCA TRANS ÖĞRENCİYE BURS

Boğaziçi Üniversitesi Vakfı BÜVAK ve Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü BÜLGBTİ+ iş birliği sonucu Hande Kader Bursu ile Boğaziçi Üniversiteli bir trans öğrenciye 12 ay boyunca 500 TL miktarında burs verileceği, toplanan miktara bağlı olarak bursiyer kontenjanının artabileceği veya burs süresinin bir yıl daha uzayabileceği belirtilerek yurttaşları Hande Kader Bursu’na destek olmaya çağırdı.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NDEN AÇIKLAMA

Söz konusu çağrı üzerine Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan açıklamada "Habere konu olan fon ve bursa dair Boğaziçi Üniversitesi Vakfı (BÜVAK) ve Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’nün hiçbir bilgi ve dahli bulunmamaktadır." denildi.

Yapılan açıklama şöyle:

“BÜVAK ve LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü (BÜLGBTİ+) işbirliği sonucu, ‘Hande Kader Bursu’ ile Boğaziçi Üniversiteli bir trans öğrenciye 12 ay boyunca 500 TL burs verileceği” yönündeki habere konu olan fon ve bursa dair Boğaziçi Üniversitesi Vakfı (BÜVAK) ve Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’nün hiçbir bilgi ve dahli bulunmamaktadır.

 BÜVAK bünyesinde böyle bir fon mevcut değildir. Bu nedenle bu haberin yayınlanmanın ardından bağış yapan ve yapmak isteyenler yanlış yönlendirilmektedir.

 Fon hakkındaki haber üzerine bağış yapanların hesaplarına yaptıkları bağışlar an itibarıyla iade edilmektedir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler