Yazarımız Uğur Mumcu 75. doğum gününde mezarı başında anıldı

24 yıl önce bir suikastla katledilen yazarımız Uğur Mumcu’nun okurları ve dostları, 75. doğum gününde mezarı başında anma töreni düzenledi, mezarını kırmızı karanfillerle süsledi. Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı’nın eski yayın yönetmeni gazeteci Ali Tartanoğlu, “Uğur kavganın adamıydı. Eğer aramızda olsaydı gazetecilik bu kadar kokuşmazdı” dedi.

Yayınlanma: 22.08.2017 - 20:47
Abone Ol google-news

Uğur Mumcu’nun okurları, dostları, 75. doğum gününde gömütü başında bir araya geldi. Evinin önünde aracına yerleştirilen bomba ile 24 yıl önce katledilen gazetemiz yazarı Mumcu’nun mezarı kırmızı karanfillerle süslendi, gazetesi Cumhuriyet baş ucuna bırakıldı.

Uğur Mumcu'nun tarihe geçen sözleri

Katledilişinin üzerinden 24 yıl geçen gazetemiz yazarı Uğur Mumcu, 75. doğum gününde Cebeci Mezarlığı’ndaki gömütü başında anıldı. Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı’nın (Um:ag) düzenlediği anmada Mumcu’nun gömütüne onlarca karanfil ve Cumhuriyet gazetesi bırakıldı.

Etkinliğe katılan, um:ag’ın eski yayın yönetmeni gazeteci Ali Tartanoğlu Mumcu’nun doğumgünü olduğu için karamsar şeyler söylememek gerektiğini ifade ederek, “Mücadeleye, kavgaya dair bir şeyler söylemek lazım. Çünkü Uğur kavganın adamıydı. İçinde bulunduğumuz dönem ister istemez Uğur’un mücadeleciliğini aklımıza getiriyor. Öldürülmesinden 2 gün önceki yazısında bile “imam-subay”dan bahsediyordu. Öngörülerinin tamamı çıkmıştı. Eğer aramızda olsaydı en azından gazetecilik eski tabirle bu kadar tefessüh etmez, kokuşmazdı. Belki de bunun için onu aramızdan, elimizden aldılar. Çünkü böylesi isimler kubbeyi tutan sütunlar gibidir. Onun gibi söyleyebilecek, yazabilecek olanları da pasifize ettiler, tasfiye ettiler, öldürdüler. Dolayısıyla, öldürülmelerine rağmen hepsi için söylüyorum, hepsi arkadaşlarımızdı. Öldürenlere lanet ediyorum ama yine de iyi ki doğmuşlar, yaşabildikleri kadar aramızda olmuşlar diyorum” dedi.

Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı’nın düzenlediği anmada Mumcu’nun gömütüne onlarca karanfil ve Cumhuriyet bırakıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler