Nuriye ve Semih'in avukatı: Direnişi açlığımla savunacağım

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın “işimi geri istiyorum” talebiyle başlattıkları açlık grevinin 168. gününde avukat Engin Gökoğlu iki eğitimciye destek için açlık grevine başladı.

Yayınlanma: 23.08.2017 - 21:38
Abone Ol google-news

Gülmen ve Özakça’nın Yüksel Caddesi’nde başlattıkları direniş 288, zorla kaldırıldıkları cezaevi hastanesinde devam ettikleri açlık grevi ise 168. gününe ulaştı. İki eğitimcinin ilk gününden itibaren avukatlıklarını yapan Gökoğlu da dün açlık grevine başlama kararı aldı. Gülmen ve Özakça’nın 14 Eylül’deki görülecek davası için dün adliyede mahkeme heyeti ile görüşmeye giden Gökoğlu, hakimlerle görüşemeyince 30 günlük destek açlık grevine başladığını duyurdu. Her türlü bedeli göze alarak direnenlerin safında olmayı tercih ettiklerini belirten Gökoğlu, “Çünkü bu bir zorunluluktur. Günü geldi bürolarımız basıldı, derneklerimiz kapatıldı. Hatta büromuz avukatı Fuat Erdoğan polis tarafından katledildi. Avukat Behiç Aşçı müvekkilleri uğruna bedenini açlığa yatırdı. Hukuksuzluklar ve adaletsizlikler karşısında susmayı değil direnmeyi tercih ettik” dedi. Gülmen ve Özakça’nın başlattıkları süreçle yeni bir direnişin ortasında olduklarını belirten Gökoğlu, “İktidar bir çift yüreği susturamadı. Direnenlere umut oldu” dedi

Başka çaremiz yok

Gökoğlu, açlık grevindeki iki eğitimcinin haklılıklarını her yerde ve koşulda anlatmaya çalıştıklarını aktararak “Onlar tutuklandıklarında, zorla kaçırıldıkları hapishane hastanesinde yanlarında olmaya çalıştık. Avukatları olarak onlarca başvuru yaptık. Ülkemizde adaletsizlik ve açlık kol geziyor. Milyonlarca insan ekmek ve adalete aç. Nuriye’nin, Semih’in, Esra’nın açlığının, açlığımızın sorumlusu AKP iktidarıdır. Bu sorunun çözümü için direnmekten başka çaremiz yok. Bizi açlıkla terbiye etmeye çalışanlara karşı açlığımızla direnmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler