Polisin çiğnediği cübbelerin faturası hocalara çıktı

Ankara Üniversitesi Rektörlüğü, KHK ile ihraç edilen akademisyenlerin Cebeci Kampüsü’nde yapmak istedikleri basın açıklamasında cübbelerini yere sermeleri ile ilgili soruşturma açtı.

Yayınlanma: 25.08.2017 - 14:06
Abone Ol google-news


Rektörlük tarafından atanan soruşturma komisyonu başkanı tarafından öğretim üyelerine gönderilen yazıda “Üniversitemiz Cebeci Kampüsü girişinde 10 Şubat 2017 tarihinde yapılan biniş (Üniversite öğretim üyelerinin giydikleri cübbe) eylemine katılan kişilerden binişleri yere seren kişiler kimlikleri tespit edilerek tutanak altına alınmış ve ilgililer hakkında disiplin soruşturması başlatılmıştır” denildi. Yazıda Ankara Üniversitesi Rektörlüğü Hukuk Müşavirliği’nin ilgili yazısı gereği ön inceleme amaçlı konu ile ilgili bilgi almak ve soruşturmanın gerçekleştirilmesi için öğretim üyelerinden belirlenen gün ve saatte hazır bulunmaları da istendi.

Rektörlüğün yazısı üzerine soruşturma açılan öğretim üyeleri arasında Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden Prof. Dr. Ahmet Alpay Dikmen, Prof. Dr. Ayhan Yalçınkaya, Doç. Dr. Ferda Dönmez Atbaşı, Doç. Dr. Emel Memişoğlu, Yrd. Doç. Kerem Altıparmak ile İletişim Fakültesi’nden Prof. Dr. Bedriye Poyraz’ın olduğu öğrenildi.

Polis çiğnemişti
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler, Hukuk ve İletişim fakültelerinden öğretim üyelerinin KHK ile ihraç edilmesi üzerine yapılmak istenen basın açıklamasına polis izin vermemiş, ihraç edilen öğretim üyeleri ve destek veren meslektaşları da kampüs girişine serdikleri cübblelerle (biniş) durumu protesto etmişlerdi. Açıklamaya katılmak isteyen 10 CHP’li vekilde de engellenmek istenmiş ve polis açıklamayı akrep7lerle su sıkarak ve gaz bombası atarak yaptırmak istememişti. Polisin kampüse girerken cübbleri çiğnerken çekilen fotoğraflar ise kamuyounda büyük tepki görmüştü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler