Tutuklu eğitimcilerin ilk duruşması 14 Eylül'de: ‘Nuriye ve Semih yalnız kalmasın’

Demokratik kitle örgütleri, kurumlar, parti ve sendikalar, 187 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’nın 14 Eylül’de görülecek davası için çağrı yaptı. 112 gündür polis bariyerleriyle abluka altına alınan İnsan Hakları Anıtı önünde direniş ise sürüyor. “Nuriye Semih işe geri alınsın” pankartı açan eylemciler yine polis müdahalesiyle “yasaklı bölgeden” uzaklaştırıldı.

Yayınlanma: 11.09.2017 - 22:34
Abone Ol google-news

Nuriye ve Semih için Dayanışma’da imzası bulunan demokratik kitle örgütleri, kurumlar, parti ve sendikalar, eylemlerinin 75. günü gözaltına alınarak tutuklanan açlık grevi nedeniyle sağlık durumlarının kritikleşmesiyle Sincan Cezaevi Kampus Hastanesi’nde tutulan Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’nın 14 Eylül’de Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek davası için çağrı yaptı.

OHAL KHK’si işlerinden ihraç edildikten sonra Yüksel Caddesi İnsan Hakları Heykeli önünde “İşimizi geri istiyoruz” diyerek eylem yapan, ardından eylemlerini açlık grevine dönüştüren akademisyen Nuriye Gülmen ile öğretmen Semih Özakça, açlık grevlerinin 187. gününü geride bıraktı.

Yüksel Caddesi’ndeki eylemleriyle simgeleşmeleriyle birlikte tutuklanan ve 112 gündür Sincan Cezaevi’nde olan Gülmen ile Özakça’nın serbest bırakılması için Nuriye ve Semih için Dayanışma’da imzası bulunan demokratik kitle örgütleri, kurumlar, parti ve sendikalar, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nda (SES) basın açıklaması düzenledi.

Yapılan açıklamada, OHAL KHK’si ile kapatılan Çağdaş Hukukçular Bürosu’ndan avukat Evin Konuk, “Her türlü hak talebinin yok sayıldığı bastırıldığı bir ülkede açlıklarıyla direniyorlar. Zulme karşı direnmek insanlık onurunun bir gereğidir” dedi. Semih Özakça’nın eşi Esra Özakça’nın 112 gündür eşi ve Gülmen için açlık grevinde olduğunu ve Yüksel eylemlerinden tanınan Acun Karadağ, Nazan Bozkurt, Nazife Onay ve Mehmet Dersulu’ya ev hapsi verildiğini ardından Nazife Onay’ın da tutuklandığını anımsatan Konuk, 14 Eylül’de 13.30’da görülecek dava için çağrı yaptı.

Başkentin yasaklı bölgesi

“İşimi geri istiyorum” eylem alan ve olan ve 112 gündür polis bariyerleriyle abluka altına alınan İnsan Hakları Anıtı önünde direniş sürüyor. Ankara Valiliği’nin yasak getirmesi üzerine her gün polis ekiplerinin engelleriyle karşılaşan eylemciler, İnsan Hakları Anıtı önünü boş bırakmıyor. Eylemin 307. gününde “Nuriye Semih işe geri alınsın” ve “Nazife Onay serbest bırakılsın” pankartı açan eylemciler yine polis müdahalesiyle karşılaştı. Polis ekipleri önce pankartları yırttı ardından da eylemcileri Konur Sokak sonuna kadar sürükleyerek “yasaklı bölgeden” uzaklaştırdı.

Nuriye ve Semih için 3 günlük destek grevi

Açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın 14 Eylül’deki duruşması öncesinde, Nuriye ve Semih’in mücadele arkadaşları ve meslektaşları Eğitim Sen 3 No’lu Şube 3 günlük destek açlık grevi başlattıklarını açıkladılar. Toplantıda Nuriye ve Semih’e desteklerin süreceği belirtildi.

Eğitim Sen 3 No’lu Şube’de Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için düzenlenen toplantıda konuşan Nursel Tanrıverdi, daha önce de pek çok açlık grevinin yapıldığını fakat Nuriye ve Semih’in halk nezdinde bu kadar kabul görmelerinin en önemli sebebinin eğitimci olmalarından kaynaklandığını ifade etti.

Direnmeye ve arkadaşları için mücadele etmeye devam edeceklerini belirten Tanrıverdi, “Biz bu işleri kolay kazanmadık, anne babalarımızın emeğiyle kazandığımız bu işler bize annemizin ak sütü kadar helaldir, bu aslında bize meydan okumadır, biz susmayı değil direnmeyi tercih edenlerden olduk, arkadaşlarımızı faşizmin elinden alana kadar mücade etmeye devam edeceğiz” dedi. Toplantıda ayrıca Nuriye ve Semih için 14 Eylül’de yapılacak duruşma öncesinde 3 günlük destek açlık grevi yapılacağı vurgulandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler