Zaman yazarları bugün ilk kez hakim karşısında

Çoğunluğu Zaman gazetesinin eski çalışanı veya yazarı olan, aralarında Şahin Alpay, Ali Bulaç ve Ahmet Turan Alkan’ın da bulunduğu 30 kişinin yargılandığı davanın ilk duruşması bugün Silivri Cezaevi Yerleşkesi’ndeki duruşma salonunda başlayacak.

Yayınlanma: 18.09.2017 - 08:24
Abone Ol google-news

Duruşmada, bir yılı aşkın süredir tutuklu bulunan 21 kişi ilk kez hâkim karşısına çıkacak. Davanın tutuklu sanıkları Ahmet Metin Sekizkardeş, Ahmet Turan Alkan, Alaattin Güner, Ali Bulaç, Cuma Kaya, Faruk Akkan, Hakan Taşdelen, Hüseyin Belli, Hüseyin Turan, İbrahim Karayeğen, İsmail Küçük, Mehmet Özdemir, Murat Avcıoğlu, Mustafa Ünal, Mümtazer Türköne, Onur Kutlu, Sedat Yetişkin, Şahin Alpay, Şeref Yılmaz, Yüksel Durgut ve Zafer Özsoy’dan oluşuyor.

Dava kapsamında İhsan Duran Dağı, Ahmet İrem, Ali Hüseyinçelebi, Süleyman Sargın, Osman Nuri Arslan, Osman Nuri Öztürk, Lale Sarıibrahimoğlu, Nuriye Akman ve Orhan Kemal Cengiz ise tutuksuz olarak yargılanıyor.

Davanın 64 sayfalık iddianamesinde tüm sanıklar hakkında “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme” suçlamalarıyla üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve “Silahlı terör örgütüne üye olma” suçlamasıyla da 15 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Altanların davasında ikinci duruşma

Bu hafta yapılacak bir diğer gazeteci davası ise aralarında Ahmet ve Mehmet Altan kardeşler ile gazeteci Nazlı Ilıcak’ın da bulunduğu 17 kişininyargılandığı dava.

Yarın (19 Eylül) Çağlayan’daki İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşma davanın ikinci duruşması. İlki 19-23 Haziran tarihlerinde görülen duruşma sonunda mahkeme davanın tüm tutuklu sanıklarının tutukluluklarının devamına karar vermişti.

Dava kapsamında Altanlar ve Ilıcak’la birlikte toplam altı kişi tutuklu, bir kişi ise tutuksuz olarak yargılanıyor. Geri kalan sanıklar hakkında yakalama kararları bulunuyor.

Dava kapsamında bir yıldır tutuklu bulunan Ahmet ve Mehmet Altan ile 2016 Temmuz ayından beri tutuklu olan Nazlı Ilıcak hakkında “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya çalışmak”, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya çalışmak” ve “Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ortadan kaldırmaya çalışmak” suçlamalarıyla üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve “Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme” suçlamasıyla da 15 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler