DP Genel Başkanı Uysal: 300 sene ömrümüz yok ki AKP'nin deneme-yanılma metoduna sabredelim

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, alternatif hazırlanmadan TEOG sınavının kaldırılmasını eleştirdi. Uysal, "300 sene ömrümüz yok ki AKP'nin 'deneme-yanılma' metodu ile çocuklarımıza, milletimize ve devletimize kobay muamelesi yapmasına sabredelim” şeklinde konuştu.

Yayınlanma: 20.09.2017 - 18:30
Abone Ol google-news

Gazete Duvar'ın haberine göre; Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, TEOG sınavının kaldırılmasıyla ilgili açıklama yaptı. Uysal, “300 sene ömrümüz yok ki AKP’nin ‘deneme-yanılma’ metodu ile çocuklarımıza, milletimize ve devletimize kobay muamelesi yapmasına sabredelim” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın TEOG sınavının kaldırılması hakkındaki açıklamalarını değerlendirdi. Uysal, “Bir sabah kalktınız, daha dün öve öve bitiremediğiniz TEOG’u kaldıracağız diye güya hikmet buyurdunuz. İlgili bakanlıklarda görev yapanlar da sanki üçüncü dünya ülkesiymişiz gibi konuyu enine boyuna tartışmadan ve yerine koyulacak alternatif sistemi oluşturmadan ’emrin olur’ dediler” ifadelerini kullandı.

‘YIKIM MÜHENDİSLİĞİ İLE DEVLETİ ÇÖKERTTİLER’

Öğrencilerin eğitim seviyesinin yükseltilemediğini söyleyen Uysal, “Daha alt seviyedeki çocuklarımızı yukarı çekemiyoruz, bari daha üst seviyedeki yetenekli, çalışkan yavrularımızı sıradanlaştıralım mantığı içerisinde hareket ediyorlar adeta. Çok yazık ki yetenekli ve nitelikli insanlarını aşağı basan, yeteneksiz, donanımsız olanlarını ise yukarı çeken ‘negatif seleksiyon’ sistemiyle varacağımız yerdeyiz” dedi.

AKP’nin devleti çökerttiğini savunan Gültekin Uysal, “AKP, ‘reform, değişim, dönüşüm’ adıyla ambalajlayıp millete pazarladığı teşebbüslerle kurumları ve bunun yanında da kurum kültürlerini yok etti. 15 yıldan bu yana uyguladıkları ‘yıkım mühendisliği’ ile devleti çökerttiler” diye konuştu.

Fırsat eşitliği sağlanmasının devletin görevi olduğunu belirten Uysal, şunları söyledi:

“Bakınız, bu ülkede kamucu eğitim anlayışı ve fırsat eşitliği, ‘Çoban Sülü’ ismiyle sembolleşen Süleyman Demirel ve daha nicelerini devletin tepesine taşıdı.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler