Kadınları ürüne benzeten müftü çark etti: Öyle bir kastım olmamıştır

Gölcük Müftüsü Mehmet Yazıcı’nın Facebook hesabından “Mağazalarda ambalajı açılmış teşhir ürünleri hep yarı fiyatına satılır. Anlayana…” diye yaptığı paylaşım tepki çekti. Paylaşımla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı soruşturma başlattı.

Yayınlanma: 21.09.2017 - 16:11
Abone Ol google-news






 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın talimatıyla tepkilere neden olan paylaşımı yapan Gölcük Müftüsü Yazıcı hakkında soruşturma başlatıldı.

Hürriyet'in haberine göre 2013 yılından bu yana Gölcük müftülüğünü yapan Mehmet Yazıcı Facebook hesabından, “Mağazalarda ambalajı açılmış teşhir ürünleri hep yarı fiyatına satılır. Anlayana…” diye yazdı. Müftü Yazıcı bu paylaşımını kısa süre sonra sildi, ancak mesajında başı açık kadınları teşhir ürününe benzetirken başörtülü kadınları da ürüne benzetmesi tepki gösterilmesine neden oldu. 

Müftünün mesajı, iki hafta önce gündeme gelen “kabuğu soyulmuş domates” tartışmasını da hatırlattı.

Müftü Yazıcı ise bugün Facebook hesabından açıklamada bulunarak, yanlış anlaşıldığını belirtti.

Müftü Yazıcı'nın açıklaması şöyle:

"Yaşam tarzına saldırı gibi anlaşılmış olmasından dolayı çok üzgünüm"

"Almış olduğum bir ürünün aynısını yarı fiyatına internette bulup 'teşhir malıdır' notunu gördükten sonra paylaştığım bir cümlenin başkalarının yaşam tarzına saldırı gibi anlaşılmış olmasından dolayı çok üzgünüm, bu konudaki tavrım çevrem tarafından bilinmektedir. Asla öyle bir kastım olmamıştır. Kamuoyuna duyurulur."






Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler