Duruşmaya giderken saldırıya uğrayan Pınar Aydınlar'a 10 ay hapis cezası

Halk müziği sanatçısı ve HDP PM üyesi Pınar Aydınlar 7 Haziran seçim döneminde İzmir'de yaptığı konuşmalar nedeniyle 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Aydınlar bugünki duruşmasına giderken aracında saldırıya uğramıştı.

Yayınlanma: 26.09.2017 - 14:09
Abone Ol google-news

HDP PM üyesi ve sanatçı Pınar Aydınlar bugün yargılandığı mahkeme tarafından 10 ay hapis cezasına çaptırıldı.

7 Haziran seçim döneminde İzmir'de yaptığı konuşmalar nedeniyle yargılanan Aydınlar kararın ardından konuştu.

BirGün'de yer alan habere göre kararın siyasi olduğunu belirten Aydınlar şunları söyledi: “Yaptığımız her işin, söylediğimiz her sözün arkasındayız. Bizi bu cezalarla yıldıramazlar. Türkiye’de hukukun nasıl işldeğini, aslında işlemediğini bir kez daha gördük. Binlerce insana daha önce yapılan şeyin aynısını bugün ben yaşıyorum. Milletvekili adaylığım döneminde parti tüzüğüm gereğince söylediğim sözler, konuşmalar cezaya gerekçe gösterildi. Herhangi bir erteleme veya para cezasına çevirme işlemi de yapılmadı. Ama bizim alnımız ak, başımız dik. Türkiye zaten yarı açık cezaevi gibiydi. Binlerce yoldaşımız ve arkadaşımız cezaevinde. Artık bizim için her mekân bir direniş. Cezaevinde ya da dışarıda olmak bizim için bir şey değiştirmez.”

DAVAYA GİDERKEN SALDIRIYA UĞRADI

Öte yandan sanatçı Pınar Aydınlar davaya giderken Kağıthane’de saldırıya uğradı. Sosyal medya hesabı üzerinden saldırıya uğradığını duyuran, hasar alan otomobilinin fotoğrafını yayınlayan Aydınlar, saldırganın kızıl sakallı ve orta boylu olduğunu yazdı.

Açıklama yapan Aydınlar, “Bugün duruşmam vardı, adliyeye annemle birlikte giderken Kağıthane’de ışıklarda bordo renkli Doblo bir arabadan inen bir kişi cama vurdu, arabaya tekme attı. Arabanın camı kapalı olduğu için yüzüme vuramadı. Ben de hemen yoluma devam ettim. Planlı bir şey olduğunu düşünmüyorum, muhtemelen tanındığım için anlık bir şekilde gerçekleşti” dedi.



PINAR AYDINLAR KİMDİR

HDP PM Üyesi sanatçı Pınar Aydınlar, 2002 yılında halk müziği sanatçısı Arif Sağ’ın oğlu Tolga Sağ ile evlenmişti. Bu birliktelikten Turna ve Toprak isimlerinde ikiz çocukları bulunan çift 2011 yılında boşanmıştı.

Pınar Aydınlar, 12 Şubat 1979 tarihinde İstanbul’da doğdu. 13 yaşında bağlama kursuna başladı. 17 yaşından itibaren de çeşitli derneklerde ve halk eğitim merkezlerinde eğitmen olarak çalıştı. Daha sonra 1995 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı’ndan mezun olarak öğrenimini tamamladı. Bu dönemde profesyonel müzik hayatına ilk adımını attı.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler