Çocuk istismarından 10 yıl 5 ay ceza aldı, hükümle tahliye edildi

Mersin'de sevgilisinin 15 yaşındaki kızı M.A.'ya cinsel istismarda bulunmak suçundan 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan ve cezası İstinaf Mahkemesi'nce bozulan Nakliyatçılar Derneği eski Başkanı İ.Y., yeniden yargılandığı davada bu kez 10 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Yayınlanma: 27.09.2017 - 15:46
Abone Ol google-news

Eski başkan 39 yaşındaki İ.Y, G.D. ile 6 yıl birlikte yaşadı. İddiaya göre G.D.'nin lise öğrencisi kızı M.A.'yı istismar etti. Genç kız, akşam eve gelen annesi G.D.'ye olayı anlattı. Annenin şikayeti üzerine Yazırlıoğlu, hakkında 'küçük yaştaki kıza cinsel istismar' suçundan Mersin 4'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Tutuksuz yargılanan  İ.Y, suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyetinin 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdığı İlyas Yazırlıoğlu, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yazırlıoğlu'nun temyiz ettiği karar Bölge İstinaf Mahkemesi'nce bozuldu. Mersin 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nden yeniden görülen davaya tutuklu Yazırlıoğlu, taciz iddiasında bulunan M.A. ile annesi G.D. katıldı. M.A., ağlayarak verdiği ifadesinde sanığın kendine cinsel istismarda bulunduğunu ileri sürdü. Sanık İ.Y ise son savunmasında, "G.D. ile bir ilişki yaşadım. Şu an onun bedelini ödüyorum. Kızına kesinlikle cinsel istismarım olmamıştır. Kendisi bana şantaj yaptı, bunun karşılığında ceza aldı. Ben kendisine kocalık yaptım, çocuklarını okuttum. Şimdi kızı Türkiye'nin en seçkin üniversitelerinden birini kazanmış" diye konuştu.

10 YIL 5 AY HAPİS CEZASI
Mahkeme heyeti,  İ.Y'nu o dönemde 15 yaşından küçük olan M.A.'ya cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle bu kez 10 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırdı. Yurt dışı yasağı konulan  İ.Y tahliye edildi. Duruşma çıkışında  İ.Y'nun yakınlarıyla G.D. ile kızı arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler