Şikayetçi Tunç'un idamını istedi, savcılık Tunç'a soruşturma açtı

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, sanatçı Ferhat Tunç'a küfrederek idamını isteyen Ergün İsmail Erol'un BİMER üzerinden yaptığı şikayeti ciddiye alarak Tunç hakkında soruşturma başlattı.

Yayınlanma: 29.09.2017 - 18:37
Abone Ol google-news

 

Sanatçı Ferhat Tunç hakkında, Ergün İsmail Erol isimli bir kişi Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) üzerinden "Bu şerefsizleri ihbar ediyorum. İdam istiyorum. İdam istiyorum. İdam" diyerek 13 Aralık 2016'da ihbarda bulundu. Erol'un şikayeti üzerine Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçerek Tunç'un Twitter paylaşımlarını gerekçe göstererek Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği iddiasıyla soruşturma başlattı. 

Ucu açık suçlama

Savcılık, şikayet edilen Twitter hesabının Tunç'a ait olup olmadığının tespit edilmesini talep ederek, soruşturma konusu edilen 7 tweetin "Cumhurbaşkanı'na hakaret" ve "diğer suçlar" kapsamında olduğunu iddia etti. Bu paylaşımların Tunç tarafından yapılıp yapılmadığının sorularak tespit edilmesini isteyen savcılık, Tunç'un tweetleri kendisinin paylaştığını kabul etmesi durumunda bunları nerede, hangi amaçla, hangi cihazdan yaptığının sorulmasını istedi. Bu tweetleri kabul etmemesi halinde ise Tunç'un evi ve işyerinde, üzerinde ve onunla birlikte yaşayan kişilerin üzerindeki bilgisayar, tablet ve akıllı telefonlara el konulmasını ve kopyalarının alınmasını talep etti. Savcılığın "diğer suçlar" tanımı ise suçlama yelpazesinin geniş tutulacağı ihtimalini akıllara getirdi. 

Şikayetçi oldu

Soruşturma kapsamında şüpheli sıfatıyla bugün ifade veren sanatçı Tunç, "Söz konusu tweetlerde herhangi bir kimseye hakaret etme kastı ile hareket etmedim. Özellikle Twitter'de Cumhurbaşkanının adı hiç geçmemektedir. Buna rağmen Cumhurbaşkanına hakaret ettiğim iddiasının kasıtlı olduğunu düşünüyorum" dedi. Hakkındaki soruşturmanın BİMER üzerinden yapılan hakaret ve tehdit içeren bir ihbar üzerine başlatıldığını aktaran Tunç, "Şayet soruşturmayı yürüten savcı bu hususları da nazara alsaydı belki de hakıkmda soruşturma dahi yürütülmesine gerek kalmayacaktı. Bu şahıstan şikayetçiyim" dedi. Suçlama konusu edilen tweetlerin o tarihlerdeki güncel gelişmelerle ilgili eleştiri niteliğinde olduğunu belirten Tunç, bunların soruşturmaya tabi tutulmasıyla düşünce ve ifade özgürlüğünün ihlal edildiğini söyledi. Tunç, 35 yıldır bu ülkede sanat yapan bir kişi olduğunu ifade ederek, "Şimdiye kadar ülkemizde insanların birlik, beraberlik ve barış içerisinde yaşaması haricinde hiçbir düşüncem ve talebim olmamıştır. Eleştirilerim de buna yöneliktir. Bunu mevcut ve önceki hükümetler için de bu şekilde gerçekleştirdim" ifadelerini kullandı. 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler