Osmanlı Ocakları'ndan Türkçe ve Kürtçe referandum açıklaması

Diyarbakır'da, bir araya gelen Osmanlı Ocakları'nın 22 il başkanı düzenledikleri Kürtçe ve Türkçe basın açıklaması ile Irak Kürt Bölgesel Yönetiminde yapılan bağımsızlık referandumuna tepkilerini dile getirdi.

Yayınlanma: 01.10.2017 - 15:23
Abone Ol google-news

<video:835699>

Aralarında Diyarbakır, İzmir, Aydın, Bitlis'in de olduğu Osmanlı Ocakları'nın 22 il başkanı Diyarbakır'da bir araya geldi. Bir otelde yapılan toplantıda IKBY'de 25 Eylül günü yapılan bağımsızlık referandumu tartışıldı. Yapılan toplantının ardından hazırlanan ortak basın açıklamasını okuyan Osmanlı Ocakları Bölge Başkanı Sabri Mercan, referandumun kabul edilemez olduğunu dile getirerek, Kürtlerin temsilcisinin IKBY Başkanı Mesut Barzani değil, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.

Asırlardan beri Kürtler ve Türklerin bir millet olduğunu söyleyen Mercan, son bir asırda bazı kırgınlıkların yaşandığını, fakat şu anda büyük bir kardeşliği tesis eden bir durumun yaşandığı kaydetti.

Mercan, "Bugün problemleri hep beraber çözme günüdür. İsrail'in dünya üzerinde böl, parçala, yönet stratejisini ortak olmayacağız. Birleş, güçleş, eşleş ilkesiyle bayrağımızı, Kur'anımızı, dinimizi, devletimizi ve milletimizi müdafaa edip, kirli oyunlara, kumpaslara, riyalara gelmeden ecdadımızın izinden ölümüne yürümeye devam edeceğiz. Biz bu bölgenin Kürt vatandaşları olarak, bu bölgede yaşayan kim olursa olsun mazlumların, mağdurların yanında olup, zalimlere boyun eğmeyeceğiz. Bugün dünya savaş içindedir. Türkiye bu savaşta Uhud cephesindedir ve bizler bu cephenin kefen giymiş neferleriyiz. Devlet yöneticilerimize söz veriyoruz ki, bizi bu cepheden hiçbir ganimet, hiçbir makam, mevkii ya da şehvet güdüsü indiremeyecek. Bizler bu güzel milletimizi hangi zorluklarla yönetiyorsanız, bizler de aynı hassasiyetle yanınızda olacağız. Kürtler'in temsilcisi Barzani değil, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Biz başka devletlerin bayrakları altında kendi etnik kimliğimizi var edemeyiz. Ayyıldızlı bayrak İslam'ı temsil eder ve biz de bu şerefli bayrak altında kendi kimliğimizi ve diğer bütün kimlikleri, hoşgörü ile bir ahlak üzere var etmenin çabası ve gayreti içinde olacağız" diye konuştu.

"İSRAİL'İN DESTEĞİYLE KURULACAK KÜRDİSTAN DEVLETİNİ KABUL ETMİYORUZ"

Mercan'ın ardından söz alan Osmanlı Ocakları Bitlis İl Başkanı Yaşar Kızılkaya ise, Kürtçe yaptığı konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı vererek, binlerce yıldır Kürtler ve Türkler bir arada yaşadığını söyledi. Halklar arasında bir sorunun yaşanmadığını anlatan Kızılkaya, İsrail'in desteğiyle kurulacak Kürdistan devletini kabul etmeyeceklerini dile getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler