Kayyım çalışıyor... İsimlerine bile tahammül yok

Kayyım atanan Lice Belediyesi, Ceylan Önkol Parkı’ndan sonra Medeni Yıldırım Parkı’nın adını “15 Temmuz Şehitler Parkı” olarak değiştirdi. Medeni Yıldırım’ın annesi, “Burada amaç parka isim vermek değil, Medeni’nin hatırasını yok etmektir” dedi.

Yayınlanma: 01.10.2017 - 22:53
Abone Ol google-news

Kayyım atanan Diyarbakır’ın Lice Belediyesi Ceylan Önkol Parkı’ndan sonra Medeni Yıldırım Parkı’nın da ismini değiştirdi.

Diyarbakır’ın Lice ilçesi Kayacık köyünde 28 Haziran 2013’te kalekol protestolarında güvenlik güçlerinin açtığı ateşle yaşamını yitiren 19 yaşındaki Medeni Yıldırım’ın isminin verildiği parkın adı, kayyım atanan Lice Belediyesi tarafından “15 Temmuz Şehitler Parkı” olarak değiştirildi. Medeni Yıldırım’ın annesi Fahriye Yıldırım, “15 Temmuz’un ismi gidip Medeni’yi mi buldu? Yeni park yapamıyorlar mıydı? Burada amaç parka isim vermek değil, Medeni’nin hatırasını yok etmektir. Medeni’yi niçin vurduk, kim vurdu? Bunların cevaplarını bulmaları gerekirken, kalkıp Medeni’yi tamamen yok etmek istiyorlar. Medeni’yi öldürenle parktan ismi kaldıran arasında hiçbir fark yoktur” dedi. Konuyla ilgili kayyım ile görüşmeye gideceğini söyleyen Yıldırım, “15 Temmuz ile Medeni’nin ne ilgisi var. O park Medeni için yapıldı. İsmini değiştirse de o park Medeni’nin parkı olarak bilinecektir. Bunları onun gözünün içine bakarak söyleyeceğim. Bakalım ne cevap verecek” diye konuştu.

Kayyım atanan Lice Belediyesi, 28 Eylül 2009’da Tapantepe karakolu yakınlarında hayvanlarını otlatırken meydana gelen patlamada yaşamını yitiren 12 yaşındaki Ceylan Önkol’un adının verildiği parkın ismini Ceylan’ın ölüm yıldönümünde değiştirerek parka 30 Ağustos 2015’te terör örgütü PKK’nin bombalı saldırısında yaşamını yitiren 13 yaşındaki Fırat Simpil’in adını vermişti. Ceylan Önkol’un annesi Saliha Önkol, “Fırat da bir çocuktu. Fırat öldüğü zaman, bir anne olarak vicdanen ben de çok rahatsız oldum. Eğer ortada bir adalet varsa, Ceylan’ın ismini indirip Fırat’ın ismini vermelerine gerek yoktu. Fırat’ın adına yeni bir park yapabilirlerdi” diye konuşmuştu. Fırat Simpil’in babası Sabri Simpil ise “İki ay önce Lice Kaymakamı beni telefonla arayarak oğlumun ismine bir park yapmak istediğini söyledi. Ben de mutlu olacağımı kendisine ilettim. Ancak yeni öğrendim ki, mevcut bir parkın ismini değiştirmişler. Bundan kesinlikle haberim yok” demişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler