Vize krizi öğrencileri de vurdu

ABD ile yaşanan vize krizi öğrencileri de vurdu... Binlerce öğrenci umutla bekliyor.

Yayınlanma: 13.10.2017 - 02:51
Abone Ol google-news

ABD ile yaşanan vize krizi yurtdışı eğitim sektörünü de olumsuz etkiledi. ABD eğitim kurumlarından onay alan fakat vizelerini henüz almamış öğrenciler büyük bir belirsizliğin içinde.

Eğitime ocak döneminde başlayacak öğrencilerle, ‘’Work and Travel’’ (çalış ve gez) sistemiyle ABD’ye gidecek gençler krizden etkilendi.

Uluslararası Eğitim Danışmanları Derneği yönetim kurulu üyesi Aslıhan Özenç, dil öğrencilerinin vize randevularının iptal olduğuna dikkat çekerek, “Ocak döneminde ABD’de eğitime başlayacak öğrenciler ümitle bekliyor. Bu süreçten etkilenen tahmini 2 bin öğrenci vardır’’ dedi.

Türkiye’den her yıl ABD’ye 25 -30 bin öğrencinin eğitim için gittiğini belirten IEFT Genel Müdürü Deniz Akar, Türk öğrencilerin eğitim için harcadıkları paranın, ABD ekonomisine 700 milyon doların üzerinde bir katkı sağladığını söyledi. Akar, “ABD’ye her yıl dil okulu için giden 10 bin öğrenci, Work&Travel programına ise ortalama 6 bin kişi gidiyor. Bu öğrencilerin süreçten olumsuz yönde etkilenmesi söz konusu’’ diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler