Başkanlar yargılanıyor... Savunma hedefte

Anada Barosu’nun eski ve şu anki başkanlarının yargılandığı davalar öncesi açıklama yapıldı.

Yayınlanma: 16.10.2017 - 23:44
Abone Ol google-news

Adana Barosu Başkanı Veli Küçük ve 10 avukat adliye girişinde avukatların aranmasına direndikleri için, eski Adana Barosu Başkanı avukat Mengücek Gazi Çıtırık ise yaptığı basın açıklamaları nedeniyle “terör örgütü propagandası” iddiasıyla dün Adana’da hâkim karşısına çıktı. Türkiye Barolar Birliği yöneticileri, 15 ilin baro başkanları ve yöneticileri, CHP milletvekilleri, belediye başkanları basın açıklamasıyla yaşananları protesto etti.

Adana Adliyesi Eski Taş Bina önünde yapılan basın açıklamasına Türkiye Barolar Birliği Saymanı Sabri Erdal Güngör, yönetim kurulu üyeleri Eyüp Sabri Çepik ve Ali Elibol, Adana, Bursa, Trabzon, Sakarya, Diyarbakır, Van, Şanlıurfa, Balıkesir, Gaziantep, Antalya, Bingöl, Hatay, Osmaniye baro başkanları, birçok baronun yöneticileri, CHP milletvekilleri Mahmut Tanal, Zülfikar İnönü Tümer, Elif Doğan Türkmen katıldı. “Savunma Yargılanamaz” pankartı açan avukatlar, “Savunma susmadı, susmayacak” sloganı attı. Basın açıklamasını okuyan Adana Barosu Başkanı Veli Küçük, “Bugün yargılanan tüm meslektaşlarımız sadece ve sadece avukatlık mesleği ve bundan kaynaklanan haklarını kullanmakta ısrarcı oldukları için yargılanmaktadır. Siyasi iktidar sahiplerinin savunma ve savunma mesleğini hedef aldığı, bu davalarla açıkça görülebilmektedir” dedi.

Küçük’e beraat

Adana Barosu Başkanı Küçük ve 10 avukat aadliye girişinde avukatların aranmasına direndikleri için Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandıkları davada beraat etti. Adana 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıkan eski Adana Baro Başkanı Çıtırık’ın duruşması ise cuma gününe ertelendi. Gazetemize konuşan Çıtırık, “Hangi örgütün propagandasını yapmakla suçlandığım belirtilmeden yargılanmam kendi içinde skandaldır. Baro başkanı olarak hukuki değerlendirmelerde bulunmak benim boynumum borcudur. Cuma günü iddia makamının beraat yönünde mütaala vermesini heyetin de buna uymasını bekliyorum”diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler