‘5 yaşına kadar herkes görmüyor sanıyordum’

6 Nokta Körler Derneği Kadından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şule Sepin beş erkek adaya karşı dernek genel başkanlığına aday.

Yayınlanma: 17.10.2017 - 23:48
Abone Ol google-news



Şule Sepin (53) doğuştan görme engelli, ODTÜ Psikoloji mezunu, mücadeleci bir kadın. Gaziantep’te orta halli bir ailenin beşinci çocuğu olarak dünyaya geliyor. Beş yaşına kadar herkesin kendisi gibi göremediğini sanıyordu, çünkü kuzeni o üzülmesin diye ‘Hiç üzülme Şule biz de göremiyoruz’ demişti. Sonraları anladı ki kuzeni o üzülmesin diye öyle söylemişti. Bütün zorlukların başarıyı kamçıladığını söyleyen Sepin şöyle diyor, “Annem çocuklarına sevgi gösteren bir kadın değildi onun da babamın erkek çocuk sevgisinden kaynaklandığını yıllar sonra anladım. Ama ben ODTÜ’yü kazanınca çok sevinmişti.” Sepin 6 Nokta Körler Derneği Kadından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda çeşitli projelerde eğitim veriyor. 6 Nokta Körler Derneği Genel Başkanlığı’na aday olan Sepin’in karşısında ise 5 erkek aday bulunuyor.

‘Tarak sattım’

Şule Sepin’in ailesi Sepin 3 aylıkken doğuştan görme engelli olduğunu öğreniyor. Ortaokul ikinci sınıfa kadar yatılı olarak Gaziantep Körler Okulu’nda eğitimini sürdüren Sepin başarılı bir öğrenci olduğu için İstanbul Erenköy Kız Lisesi’ne gönderildiğine değinerek şöyle devam ediyor: “Ailem okumama engel olmadı, ama destek de olmadılar. Tarak ve kalem satarak harçlığımı çıkardığım dönemler oldu...” Dershaneye gitmeden üniversiteye giren Sepin, “Tıp kazanabilecek bir puana sahiptim ama ben ilk tercihim olan ODTÜ Psikoloji bölümüne gittim. Mezun olurken herkesin anne babası varken benim annem babam yanımda yoktu. Babam önemsemezdi böyle şeyleri. Annem okulumu bitirdiğimi görmeyi çok isterdi ama göremedi. O içimde ukde olarak kaldı. Maaşımla ona hediye alabilmeyi ona istediği gibi bir hayatı yaşatabilmeyi çok isterdim” diyor.




Şule Sepin

‘Başkan adayıyım’

İki çocuk annesi Sepin, “Annem ben 6 aylık evliyken hayatını kaybetti. O dönem çok zorluk çektik. Eşim seyyar satıcılık yaptı, toplanıp Gaziantep’e dönmeyi bile düşündük...” diyor. 24 yıllık eşinden ekonomik şiddet gördüğü için ayrıldığına değinen Sepin şöyle devam ediyor: “Şu an bir kızım evli, iki torunum var. Diğer kızım profesyonel olarak basket oynuyor. Çocuklarım hep iyi bir anne olduğumu söyler. Benim en önemli iki büyük servetim var onlar da çocuklarım. Okul hayatları istediğim gibi olmasa da çok kişilikli çocuklarım var. Bunların da çok önemli olduğunu düşünüyorum. Onlarla gurur duyuyorum.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler