Diyarbakır'da Kemal Kurkut'u sırtından vurarak öldüren polis için müebbet talebi

Diyarbakır'da Nevruz kutlamaları için parka gelmek isterken üzeri yarı çıplak olmasına rağmen “canlı bomba şüphesi” iddiasıyla polisin açtığı ateşle vurularak öldürülen Kemal Kurkut için hazırlanan iddianame tamamlandı. Savcı, Kurkut’u vuran polis memuru Y.Ş.’nin “olası kastla adam öldürme” suçundan müebbet hapisle yargılanmasını istedi.

Yayınlanma: 18.10.2017 - 19:12
Abone Ol google-news

 

Diyarbakır’da 21 Mart Nevruz günü kutlamalara katılmak için Malatya'dan gelen üniversite öğrencisi Kemal Kurkut 'canlı bomba şüphesi' iddiasıyla polis tarafından vurulmuş ve yaşamını yitirmişti. O dönemin Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy tarafından “canlı bomba” olarak duyurulan Kemal Kurkut cinayetinin iddianamesi  tamamlandı. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı 7 ay sonra Kemal Kurkut cinayetinin iddianamesini tamamlayarak mahkemeye sundu. Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul etti. İddianamede polis memuru Y.Ş.’nin “olası kastla adam öldürmek” suçundan müebbet hapis istemiyle yargılanması istendi. Diğer polis O.M. hakkında ise “Olası kastla adam öldürmek” suçlamasının Kurkut’un vücudunda çıkan mermi çekirdeklerinin silahından çıkmaması gerekçe gösterilerek takipsizlik kararı verildi. 

İddianamede olayın “canlı bomba” şeklinde servis edilmesinden ve Diyarbakır Valisi’ne bu yönlü yanlış bilgi veren emniyet yöneticilerinden söz edilmedi. 

Kemal Kurkut ailesinin avukatı Reyhan Yalçındağ Baydemir’in mahkemeye serbest bırakılan polis memuru Y.Ş.’nin tutuklanması için dilekçe sunacağı öğrenildi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler