Cam işçilerinden dayanışma çağrısı

Paşabahçe Kırklareli Cam Fabrikası’nda fırın kapatma gerekçesiyle işten atılan ve direnişe geçen 90 işçi, “İş, aş, adalet” talebiyle Tuzla’da bulunan Şişecam Genel Merkezi’ne doğru yürüyüşe başladı.

Yayınlanma: 20.10.2017 - 22:08
Abone Ol google-news

Cam işçileri 90 işçinin Trakya’da bulunan fabrikalarda işbaşı yapana kadar mücadelelerine devam edeceklerini belirtti. İşçiler, başta cam işçileri olmak üzere herkesi dayanışmaya çağırdı.

İşten atılan cam işçilerinin yürüyüşünden önce yüzlerce kişi cam işçilerinin direniş çadırının etrafında bir araya geldi. Yürüyüş öncesi bir açıklama yapan işçilerin sözcüsü Aydın Şahin, bugüne kadar kendilerine destek veren her kuruma ve Lüleburgaz halkına teşekkür etti. Desteklerin devam etmesini istediklerini ifade eden Şahin, “Arkamızda halk olduğu sürece kazanacağız” dedi.

İlk gün 10 kilometre yürüyecek olan işçiler, Lüleburgaz Belediyesi’nin temin ettiği çadırlarda kalacak. Beslenme ihtiyaçları ise belde ve ilçe belediyeleri tarafından karşılanacak.

Günlerdir çoluk çocuk direniş çadırında olduklarını belirten bir işçi yakını, “Sendika şimdiye kadar aidatları kesti ama şimdi işçinin yanında değil. İşçi adaleti kendi arıyor. Bu işçiler mutlaka işlerine geri dönecek” dedi.

İşten çıkarılan 90 kişinin emeklerinin karşılığını istediklerini ifade eden bir işçi yakını da “Sonuna kadar onların arkasındayız. Bir direnişte kadın olmazsa o direniş kazanılmaz” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler