Cam işçilerinden açıklama: Direniş sonuç verdi

İşten çıkarıldıkları için Kırklareli'nden İstanbul'a yürüyen Şişecam işçileri, direniş sonucunda işe geri dönüş yolunun açıldığını duyurdu.

Yayınlanma: 24.10.2017 - 12:11
Abone Ol google-news

İşten çıkarıldıkları için Kırklareli'nden İstanbul'a yürüyen Şişecam işçileri için işe geri dönüş yolunun açıldığı açıklandı. İleri Haber'de yer alan habere göre işçilerin bugün yaptığı açıklamada direnişin başarıya ulaştığı ve işe iadenin önünün açıldığı belirtildi.

Direnişin başarıya ulaşması nedeniyle Tuzla'da Şişecam Genel Müdürlüğü önünde yapılması planlanan basın açıklamasının iptal edildiği, bunun yerine bugün saat 12.30'da Kristal-İş Sendikası Trakya Şubesi'de açıklama yapılacağı duyuruldu.

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde Şişecam’ın Paşabahçe fabrikasında çalışan 90 işçi, fabrikanın fırın kapatması ve sık rapor alınması gibi nedenlerle işten çıkarıldıktan sonra ilçede bulunan Kristal-İş Sendikası Trakya Şubesi önünde işlerine geri dönmek için direnişe başlamıştı.

20 Ekim'de Tuzla’da bulunan Şişecam Genel Müdürlüğü'ne doğru “İş, aş, adalet” talebi ile yürüyüşe başlayan işçiler, Tekirdağ il sınırında polis barikatıyla durdurularak engellenmişti.

CAM İŞÇİLERİ YÜRÜYÜŞÜ SONLANDIRDI: YARIN İSTANBUL'A GİDECEKLER

CAM İŞÇİLERİ VAZGEÇMİYOR: YILGINLIK YOK, DİRENİŞ VAR

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler