ODTÜ'den Mezunlar Derneği yöneticisine mektup: ODTÜ eylemlerine katılmayın

ODTÜ Rektörlüğü, ODTÜ Mezunları Derneği Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Can Doğan'a mektup yazarak ODTÜ yoluyla ilgili protestolara bir daha katılmamasını istedi.

Yayınlanma: 24.10.2017 - 14:05
Abone Ol google-news

ODTÜ Rektörlüğü, ODTÜ Mezunları Derneği Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Can Doğan'a mektup yazarak bir daha ODTÜ'yle ilgili protesto gösterilerine katılmamasını talep etti.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi Genel Sekreter Vekili Prof. Dr. Türker Özkan imzasını taşıyan 11 Ekim 2017 tarihli mektupta "yolu protesto etmek amacıyla toplanan ve pankart açan grup içerisinde ODTÜ Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu üyesi olarak yer aldığınız tespit edilmiştir" denildi. Mektupta Doğan, benzer durumların "kampüs alanı içinde tekrarlanmaması için gerekli hassasiyeti göstermenizi önemle rica ederim" sözleriyle uyarıldı.

Mülkiye Haber'den Nurettin Öztatar'ın haberinde ODTÜ Rektörlüğü adına gönderilen mektubun yasal dayanağının anlaşılamadığı belirtilirken yazım yanlışlarına ve kullanılan dilin özensizliğine dikkat çekiliyor. Çok sayıda noktalama ve yazım yanlışı içeren mektubun dernek yöneticisi Doğan'a seslendiği halde bir başka dernek üyesinin ev adresine gönderildiği iddia edilirken fotoğrafı paylaşılan yazıda özensizlikler dikkat çekiyor. Resmi adı 'ODTÜ Mezunları Derneği' olan derneğin adı 'ODTÜ Mezunlar Derneği' olarak yazılırken, mektubun muhatabı Hüseyin Can Doğan'ın adının ise sosyal medya hesaplarında kullandığı biçimiyle "Can Doğan" olarak yazılması dikkat çekti.

DOĞAN: BU YAZI KOMEDİ

Öztatar'ın haberinde ODTÜ Rektörlüğü'nden gönderilen yazıyı 'komedi' olarak nitelediği aktarılan Doğan'ın “Hiç mi akıllarına gelmemiş derneğe göndermek? Bu yetkiyi nasıl kendilerinde görmüşler?” sözlerine yer verildi.

Rektörlüğün hukuken böyle bir hakkı olmadığını savunan Doğan, kendisine gönderilen yazının üstü kapalı tehdit olduğunu belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler