Hopa'da anne ve babası iki gün arayla tutuklanan 8 yaşındaki Arev yalnız kaldı

HDP Hopa ilçe eş başkanı yazar Cemil Aksu ve eşi, Sosyalist Kadın Meclisi Sözcüsü Nurcan Vayiç Aksu 2 gün arayla tutuklandı. Çiftin 8 yaşındaki çocukları Arev Aksu ise dışarıda yalnız kaldı.

Yayınlanma: 26.10.2017 - 09:34
Abone Ol google-news

HDP Hopa ilçe eş başkanı yazar Cemil Aksu, sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle tutuklandı. Yazarın eşi, Sosyalist Kadın Meclisi Sözcüsü Nurcan Vayiç Aksu da 24 Ekim’de tutuklanmıştı.

HDP Hopa İlçe Eş Başkanı Cemil Aksu tutuklandı

Hopa'da gözaltına alınan ESP'li tutuklandı

Ailenin yakınlarından Sinan Erensü, sosyal medya hesabından Artvin'de HES direnişlerinin önde gelen isimlerinden olan çevreci çiftin tutuklanması ile çiftin 6 yaşındaki çocukları Arev Aksu'nun dışarıda yalnız kaldığını yazdı.

Tülay Vayic: Vicdana gelsinler

Nurcan Aksu'nun kardeşi Tülay Aksu, Cumhuriyet'e yaptığı açıklamada Arev Aksu'ya kendilerinin baktığını ve Arev'in 8 yaşına bastığını ve ikinci sınıfa gittiğini söyledi.

Arev'in hafta sonları annesini görme hakkının olduğunu belirten Tülay Aksu, "Annesinin ilk görüşüne babası ile gitmişti. Şimdi babası da tutuklandı. O görüşmede üçü de ağladı. Bugün de dayısı ve anneannesi ile birlikte annesini ve babasını ziyarete gitti. İlk ziyarette çok duygulandığı için Arev'in bir daha ziyarete götürüp götürmemeyi de kendi aramızda konuşuyoruz." dedi.

Arev'e uzun süre annesini göremeyeceğini anlattıklarını söyleyen Tülay Aksu, "Vicdanlara sesleniyoruz, eğer varsa. Anne ile çocuğunun arasına duvarlar örülmesin. Anne ile çocuğunun arasındaki gönül bağını kimse koparamaz. Bunu Adalet Bakanalığı da, yargı da yapaamayacak" diye konştu.

Eşinin tutuklanmasının ardından konuşmuştu

Nurcan Vayiç Aksu ile birlikte gözaltına alınan ve başka bir davadan dolayı ifade verdikten sonra serbest bırakılan eşi Cemil Aksu, Nurcan Vayiç Aksu’nun tutuklanmasını gerektirecek somut hiçbir delil olmadığını belirterek “Eşim Nurcan 4 gün Artvin Eminiyeti’nde gözaltına tutuldu. Gerekçe ise sosyal medyadaki paylaşımları. Gerçekte hiçbir suç olduğuna inanmıyorum. 4 günlük süre içerisinde tutuklanması için delil üretmeye çalıştılar” demişti. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler