Roboski 304 haftadır adalet bekliyor...

Roboski’de 28 Aralık 2011’de 19’u çocuk 34 kişinin bombalanarak öldürülmesinin üzerinden 304 hafta geçti. Aileler, her hafta olduğu gibi bu hafta da kaybettikleri yakınlarının mezarları başında yaptıkları açıklamada adalet istedi.

Yayınlanma: 26.10.2017 - 19:39
Abone Ol google-news

 

Aileler adına açıklamayı okuyan Berivan Encü, HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü’ye verilen 4 yıl 7 aylık hapis cezasının onanmasına tepki gösterdi. Encü,“ çoğu çocuk 34 yakınımızın F-16 savaş uçakları ile katledildiği bu iktidar döneminde sorumluların bulunup yargılanmasını beklerken iktidarın biz Roboskililere gittikçe artan dozda saldırması irademizi gasp etmeye çalışması ülkenin de gelmiş olduğu noktaya iyi bir örnektir.

Ferhat Encü’nün cezasının onanmasına Roboskili ailelerden tepki


7 Haziran ve 1 Kasım’da Şırnak Milletvekili seçilmiş olan Ferhat Encü, Roboski katliamında kardeşini ve birçok akrabasını kaybetmişti. Seçim bölgesinde yüzde 90’a yakın bir oy oranı ile seçilmiş olan Ferhat Encü, 1 yıldır cezaevinde tutuluyor. Tamamen siyasi irade ile hareket eden yargının milletvekilimiz Ferhat Encü hakkındaki cezayı onaylamış olmasını kınıyoruz. Bu ceza ile ne Ferhat Encü ne biz Roboskili aileleri asla sindiremeyecektir. Burada asıl amacın Ferhat Encü şahsında Roboski halkını cezalandırmak olduğunu çok iyi biliyoruz. Defalarca kez yargılandı, asker ve polisin saldırısına uğradı, Mecliste linç edilmeye çalışıldı. Bizzat siyasetçiler tarafından hedef gösterildi. Ama davasında tek bir adım geri atmayan Ferhat Encü asla size boyun eğmeyecektir. Roboskili aileler ve temsilcisi olan Ferhat Encü’nün haksızlık karşısında bugüne kadar takınmış oldukları tavır adaletin ölçüsü olmaya devam edecektir. Bu ölçü gelinen noktanın iktidarın yoğun saldırısına maruz kalmış olsa bile adaletin tecelli edeceği gün gelene kadar biz Roboskililerin ve Ferhat Encü’nün bu mücadelesinin devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler