İzmir'in Atatürk sevgisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin körfezde hızlı, modern ulaşımı sağlamak için yaptırdığı yeni teknoloji karbon kompozit gövdeli katamaran yolcu gemisi Çakabey ve Dokuz Eylül gemilerinden sonra üçüncü gemisinin adı belli oldu.

Yayınlanma: 21.06.2014 - 19:21
Abone Ol google-news

İzmir Büyükşehir Belediyesi web sitesinde bir ay süren ve bugün saat 18.00'de sona eren anket sonucunda; '1881 Atatürk' ismi yüzde 11.14 oyla birinci, İzmir'in efsane sporcularından Göztepe'nin unutmaz kaptanı 'Gürsel Aksel' yüzde 11.12 oyla ikinci ve Karşıyaka'nın 'Gode Cengiz' i Cengiz Kocatoros yüzde 10.45 puanla üçüncü oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, savunma, havacılık ve uzay teknolojisinde kullanılan karbon kompozit malzeme ile üretilen ve bu özelliği ile dünyada yapılan ‘en büyük yolcu gemileri’ olma özelliğini taşıyan İzmir’in yeni gemilerinden her biri 3 ayda bir hizmete giriyor. Yeni teknolojik gemilerle birlikte deniz ulaşımından yararlanan toplam yolcu sayısının yüzde 25 oranında artması öngörülüyor. 15 gemiden 13’ü iç körfezde seferlerini sürdürürken, daha süratli olarak üretilecek iki geminin de dış körfezde Karaburun ve Eski Foça'ya sefer yapması kararlaştırılmıştı.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler