Aileme kadar tehdit edildim' diyerek istifa eden AKP'li Uğur sansürlendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Pazartesi günü istifa edecek' dediği Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, 'aileme kadar tehdit edildim' dediği açıklamasında hem belediye başkanlığından hem de AKP'den istifa etti. Daha önceki başkanların istifa açıklamalarını canlı olarak yayınlayan, CNN Türk, Habertürk ve NTV gibi kanallarının, Edip Uğur'un açıklamasını canlı vermemesi dikkat çekti.

Yayınlanma: 30.10.2017 - 17:46
Abone Ol google-news

<video:856192>

BALIKESİR Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Edip Uğur, düzenlediği basın toplantısında, görevinden ve partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Ahmet Edip Uğur 'Tehdit edildim' dedi... Hem başkanlıktan, hem de AKP'den istifa etti

Erdoğan'dan Balıkesir Belediye Başkanı için istifa açıklaması

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istifasını istediği belediye başkanlarından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, bugün saat 17.00'de, Avlu Kongre Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda kararını açaklayan Uğur, şunları söyledi:

"Yolsuzluğunuz yok, usulsüzlüğünüz yok, başarısızlığınız yok, FETÖ bağlantınız yok ama ailenize ve evinize kadar ulaşan tehditler. Katlanacak bir durum olmanın ötesine geçmiştir. AK Parti'de siyaset yapma imkanımız ortadan kaldırılmıştır. Partimden ve belediye başkanlığı görevimdem ayrılıyorum. Tek endişem başladığımız projelerin yarım bırakılarak insanlarımızın beklentilerinin boşa bırakılmasıdır. Bundan önce veda ve vefa vurgusu yapmıştım. Şimdi bütün varlığımla külli iradeye teslim olarak cüzzi irade ile milletime vefa gösteriyorum. Partime ve başkanlık görevime burada veda ediyorum. İnancım ve itikatım gereği, olanda hayır vardır. Üzgünüm, kırgınım ama huzurluyum. Çünkü vicdan rahatlığı ile bu kararı almış bulunuyorum. Bugüne kadar aldığım görevlerde hemşehrilerime hizmet etme gayretinde oldum. Bana destek olan herkese ve aileme teşekkür ediyorum."

Konuşması sırasında gözyaşlarını tutamayan Uğur, "Allah'a emanet diyorum" diyerek, salondan ayrıldı.

 HABER KANALLARI CANLI VERMEDİ

Belediye başkanlığı görevlerinden istifa etmelerine rağmen AKP'den istifa etmeyen ve Erdoğan'a bağlılıklarını belirten daha önceki başkanların istifa açıklamalarını canlı olarak yayınlayan, CNN Türk, Habertürk ve NTV gibi kanallar, açıkça ailesiyle tehdit edildiğini söyleyen Edip Uğur'un açıklamasını canlı olarak yayınlamadı. Haber kanallarının bu tavrı, Edip Uğur'un sert ve duygusal bir açıklama ile istifa edeceğinini daha önceden bilinmesi ve bu tablonun başta AKP seçmeni olmak üzere kamuoyunsan saklama gayreti olarak yorumlandı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler