Açlık grevinde 237. gün: Gülmen ve Özakça eriyorlar

Açlık grevinin 236. gününü geride bırakan Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’nın aileleri isyan etti. Semih Özakça’nın annesi Sultan Özakça “OHAL Komisyonu çocuklarımız öldükten sonra mı kurulacak” derken, ikilinin organlarının erimeye başladığını aktardı

Yayınlanma: 30.10.2017 - 23:57
Abone Ol google-news

Açlık grevinin 236. gününü geride bırakan Nuriye Gülmen ile Semih Özakça için yapılan basın toplantısında Gülmen’in babası Şaban Gülmen, kızının mahkemeye getirilmemesine tepki gösterdi. Aileler çocuklarının göz göre göre eridiğini söyledi. Nuriye Gülmen’in babası Şaban Gülmen, Semih Özakça’nın annesi Sultan Özakça ve avukat Derviş Emre Özer, SES Ankara Şubesi’nde basın açıklaması yaptı.

Şaban Gülmen, “Kızımın hayati tehlikesi arttı. Mahkeme heyetine kızımın niye duruşmaya getirilmediğini sordum, ‘gerekli yerlere biz yazı yazarız. Getirirler, getirmezler bizim sorunumuz değil’ dediler. Bu siyasi bir karar. Ne demek ‘bizim sorunumuz’ değil demek” diye konuştu. İktidar tarafından ailesine baskı yapıldığını aktaran Gülmen, “Biz Anadolu insanı olarak hukukun işlemesini istiyoruz. Yapılan uygulamalarda açıkça beyan ettim. Siyaset uygulamaları bizi devlet düşmanı yaptırmasınlar, biz devlet düşmanı olmak istemiyoruz” ifadelerini kullandı. Sultan Özakça, “Cumhurbaşkanı ‘at izini it izine karıştırdınız’ demişti. Bizim çocuklarımız o noktada. 20 Ekim’de Semih tahliye oldu. Benim günlüklerimi dahi dosyaya koymuşlardır. Sadece işlerini ekmeğini onurunu kazanmak için açlık grevi yapıyorlar. Çocuklarımız öldükten sonra mı OHAL komisyonu kurulacak” diye sordu.

Öte yandan DW’ye konuşan Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Onur Karahancı “Açlık grevlerinde 100 günün üzeri sinir sisteminin harap olacağı dönemdir. Çok tetikte ve dikkatli oluruz. Geçmiş örnekler gösteriyor ki 100 gün üzerinde ani ölümler de dahil her şey yaşanmış. Birçok deneyimimiz var” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler