Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Mafya yöntemine başvuracaksan o koltuktan ayrılacaksın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Grup Toplantısı'nda konuştu. Kılıçdaroğlu, istifa eden AKP'li Balıkesir Belediye başkanının "tehditler aileme kadar uzandı" sözleri üzerinden Erdoğan'a yüklendi: Mafya yöntemine başvuracaksan o koltuktan ayrılacaksın.

Yayınlanma: 31.10.2017 - 13:41
Abone Ol google-news

<video:856754>

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Grup Toplantısı'nda konuştu. Kılıçdaroğlu, istifa eden AKP'li Balıkesir Belediye başkanının "tehditler aileme kadar uzandı" sözleri üzerinden Erdoğan'a yüklendi: Mafya yöntemine başvuracaksan o koltuktan ayrılacaksın.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

"BUNLARIN YATACAK YERİ YOK!"

"Bir haksızlığı anlatacağım sizlere. Gazi İrfan Bayar. Bir derneğin yöneticileri arasında. Bu kardeşimiz geçen cumartesi günü intihar etti. Bir gazi neden bir arabanın içinde intihar etsin. 93-98 yılları arasında asayiş özel hareketta görev yapmış. Kuzey Irak'ta yaralanıyor ve görevinden ayrılıyor. Gazi çocukları özel okula gidebilir. Bu gazimiz de ben gaziyim, işte belgem diyor. Kastamonu'da 2 özel okul var. Milli eğitim müdürü bir okula kaydediyor. Okulun FETÖ'ye ait olduğu gerçeği ortaya çıkıyor. Çevre Bakanlığı'nın müfettişleri çağırıyorlar Ankara'ya. Derdini anlatmaya çalışıyor. FETÖ'cü diye suçlarlar, Kastamonu'da da aynı şekilde suçlanıyor. "Ben vatan haini miyim?" der. Gelen tepkiler bir noktaya gelir ve gazimiz intihar etmek zorunda kalır. Vallahi de billahi de bunların yatacak yeri yok. Bu gazinin ne günahı var. Hangi okula kaydedeceğine milli eğitim müdürü karar veriyor. Bir devlet böyle yönetilemez. Bu bayrak için canlarını ortaya koyan insanların hayatı bir kurşuna teslim edilemez. Bu ülkenin bütün annelerine sesleniyorum. Sizin çocuklarınızın hakkını savunuyoruz biz. Ben sadece ve sadece sizin çocuklarınızın hakkını savunuyorum. Biz, hakkı, hukuku ve adaleti savunuyoruz. Kimsenin boşu boşuna mağdur edilmesini istemiyoruz." 

"DÜN PENSİLVANYA'DAN TALİMAT HAKİMLER ŞİMDİ SARAY'DAN TALİMAT ALIYOR"

"Düne kadar Pensilvanya'dan talimat alan hakimler, şimdi roller değişti, saraydan talimat alıyorlar. Bu ülkenin gariban insanları mağdur oluyor. Kim iktidara muhalifse onlar hesap verecek deniyor. FETÖ unutuldu."

"FETÖ'CÜ SEN DEĞİL MİSİN?"

Burak Akbay'ın bütün para hareketleri incelenmiş. FETÖ ile hiçbir bağlantısı yok. Her kuruşun, her milyonun kime gittiğini araştırıp soruyorlar hiçbir şey yok ama olsun diyor. Davayı açıyorlar. Yeni bir suç icat ediyorlar. Cumhurbaşkanının yerini haber yapma suçu, ben ceza kanununda görmedim. Cumhurbaşkanının nerede olduğu dünyanın her tarafında haberdir. Toplumun tanınmış kişilerinin nerelerde oldukları hep haber olur. FETÖ'ye ne istedin de vermedik diyen, asıl baş FETÖ'cü sen değil misin? Diyorlar ki tanıkların ifadesine başvurduk. Tanık kim? Kesin FETÖ'cü. FETÖ elebaşı Gülen'le yemek yemişler. Böyle bir iddianame mizah dergilerinde yer alır ama o da inandırıcı olmaz ama burada bu kadar da oluyor.  Bir masada yemek yiyorlar, kapının önünde de garson var. FETÖ'cü garson diye. Fetullah Gülen orada, ihbar eden adamlar orada, sadece garson FETÖ'cü. Burak Akbay'ın FETÖ'nün yurtlarında kaldığı iddia ediliyor. Öyle bir yurt yok. Devletin çivisi çıkmış. Kimin ne yaptığı belli değil."

"TORBA KANUN ELEŞTİRİSİ"

"Zonguldak'ta 170 yıldır kömür çıkarılır. Kömür Zonguldak için stratejik üründür. Kömür sayesinde düğünler yapılır, sofralar kurulur, gelir artar. 'Kara elmas' der zaten Zonguldaklı kömüre. Torba kanun içine 58. madde yerleştirdiler. Bölecekler, parçalayacaklar ayrıca ruhsatlandıracaklar sonra bunları birilerine peşkeş çekecekler. Zonguldaklı kardeşlerim iyi dinlesinler. Senin derdini, yerin altında çalışan işçinin derdini, tek ama tek anlatan parti CHP'dir. Bunu unutma.  "

"BESMELESİZ ETİ SARAY'A GÖTÜRÜN KUL HAKKI YİYENLER YESİN"

"Samanı, besmelesiz eti de ithal ediyorlar. İthal ettiğiniz besmelesiz eti Saray'a götürün... Kul hakkı yiyenler yesinYılda 4 milyar dolar kömür ithalatına para veriyorlar. Zonguldak'ta ver, Zonguldak İstanbul, Ankara, İzmir olur. Sendikaya da sesleniyorum; İşçilere sahip çıktığınız sürece sizin hakkınızı sonuna kadar arayacağız. "

DOLAR TEPKİSİ - VİDEO

<video:856747>

"Benzin 6 liraya yaklaşıyor, mazot 4 lirayı aşmıştı nereye gideceği belli değil. Hala hükümet akaryakıta yapılan zammın nerelere ve nasıl yansıyacağını bilmiyor. En yetkili makamda oturan kişi oturup vatandaşla dalga geçiyor. Bu Maliye Bakanı Naci Ağbal. Şöyle diyor; "Millet doların seviyesine bakacağına otursun işine gücüne baksın. 3-6 ay sonra dolar kuru ne olacak, sanki falcılar." Asıl biz sana şaşırıyoruz, o koltukta Maliye Bakanlığı'nı nasıl yapıyorsun diye. Çiftçinin traktöründeki mazot dolara endeksli. Çiftçinin gübresi, otoyoldan geçişler, doğalgaz, tüpgaz dolara endeksli. Kuzey Marmara Otoyolu, Avrasya Tüneli geçiş ücreti dolar üzerinden."

"RÜŞVETİ BİLE DOLARLA ALDILAR"

"İhaleyi yapan Türk, ihaleyi alan Türkiye vatandaşları, ihale neden dolar üzerinden yapılıyor? Kim yerli, kim milli.  Neden dolar üzerinden ihale yaparsın? Sen Türk lirasına güvenmiyorsun da onun için. 'En güvenli para dolardır, dolar üzerinden yaparım sözleşmeyi' diyorsun.  Rüşveti bile dolarla aldılar. Ruhlarına işlemiş dolar. Sen asgari ücreti neden dolara endekslemiyorsun, onu da endeksle. Dolar geliri olmayan, döviz geliri olmayanlara döviz üzerinden borçlanma hakkı getirildi. O düşünmeyecek mi? Bilal'e telefon ediyordu, evladım paraları sıfırladın mı diye. O bile döviz üzerinden. Asıl dolardan size ne? Biz onu soruyoruz. Hep birlikte bu gerçekleri bütün topluma anlatmak zorundayız.CHP gelir, AK Partili belediyeleri alırsa oradaki işçilerin işine son verir propagandasını yapıyorlar. CHP'li bir belediye başkanı o belediyeyi aldığında kimsenin görevine son verilmeyecek. Biz herkesin alın terine saygılıyız. Propagandayı bu noktaya taşıdılar çünkü zemin altlarından kayıyor. 

"CHP'Lİ BELEDİYELERDE ASGARİ ÜCRET NET 1500 LİRA"

Bunların bir özelliği daha var. Fakirden alıp zengine vermek. En temel özelliği. Köprü geçişlerini dolar üzerinden yapıyorlar. Bu parayı sizin cebinizden ödüyorlar.  CHP ne yapacak? Zenginden alacağız fakire vereceğiz. Sözüm söz. Adaletle alacağız oradan da. Asgari ücretten vergi almayacağız. Asgari ücret vergi dışı kalacak. Bugün CHP'nin bütün belediyelerinde asgari ücret net en az 1500 liradır. Verdiğimiz sözü tuttu Kaynak: Kılıçdaroğlu: Bunların yatacak yeri yok .

 "EGEMENLİK SARAYDA OTURANLARIN DEĞİL MİLLETİNDİR"

"Cumhuriyetimizin 94. yılını onurla, şerefle kutladık. Cumhuriyet coşkusunun meydanlara taşması bizim onurumuz oldu. Bu Cumhuriyet görkemli hale gelmek zorundadır. Cumhuriyet 80 milyonun Cumhuriyeti oldu. Siyasiler halka hesap veriyorsa orada tam anlamıyla demokrasi vardır. Mücadelemizi katılımcı demokrasi ile hayata geçireceğiz. Bizim anayasamızda değiştirilmesi dahi teklif edilemeyecek madde, laik, demokratik hukuk devletidir.  Egemenlik sarayda oturanların değil milletindir. Bunu kimse unutmasın...Hiç kimse ben milli iradeyim diye ortaya çıkamaz. Kendi dayatmacı kültürünü millete sunamaz.  

Egemenlik sarayda oturanların değil milletindir. Bunu kimse unutmasın...Hiç kimse ben milli iradeyim diye ortaya çıkamaz. Kendi dayatmacı kültürünü millete sunamaz.  Kaynak: Kılıçdaroğlu: Egemenlik sarayda oturanların değil milletindir."

 “BEN BU KÜRSÜDEN O 4 FİRMAYI AÇIKLAYACAĞIM”

 "Önümüzdeki günlerde domates ihracatı olacakmış Rusya’ya. Tabi ihracat olması bizi mutlu eder. Üreticinin malını satabilmesi, böyle bir imkanın olması bizi memnun eder. Ama burada bir sorun var. Diyorlar ki Rusya’ya sadece 4 firmadan alacaksın diyorlar. Biz bunu nereden duyuyoruz? Rusya’nın yaptığı açıklamadan duyuyoruz. İsmi vermiyorlar, ama öğreneceğiz. Ben bu kürsüden o 4 firmayı açıklayacağım. Sen domates üreticileri arasına nifak sokamazsın. 4 firmayı tercih edeceksiniz, peki diğerleri? Onlar ayrıştırıyorlar, onlar bölüyorlar."

"BESMELESİZ ETİ DE İTHAL EDİYORLAR. O BESMELESİZ ETİ SARAY YESİN"

Kılıçdaroğlu, "Samanı ithal ediyorlar. Besmelesiz eti de ithal ediyorlar. O besmelesiz eti saraya götürün. Kul hakkı yiyen o besmelesiz eti yesin. Millete niye yediriyorsunuz? Yılda 4 milyar dolar kömür ithalatına para veriliyor. Sendikaya da seslenmek istiyorum. İşçilere sahip çıktığınız sürece biz sizin arkanızdayız. Sizin hakkınızı sonuna kadar arayacağız. İşçi mi yok niye kömür çıkarılmıyor? Bütün işsizlere sesleniyorum. Bu hükümet size iş bulmaz kardeşim. Herkes aklını başına almak zorundadır. Savrulan bir Türkiye istemiyoruz işsizliğin arttığı, açlığın, yoksulluğun arttığı bir Türkiye istemiyoruz. Herkesin işi aşı olsun" ifadelerini kullandı.

"BAZILARI DEMOKRASİYİ SADECE SANDIKTAN İBARET SANIYOR"

 "Özgürlükçü parlamenter sistem istiyoruz. Siyasilerin vatandaşa hesap sorduğu değil siyasilerin vatandaşa hesap verdiği bir Cumhuriyet istiyoruz. Eğer siyasi vatandaşa hesap soruyorsa, orada faşist bir yönetim vardır. Bir diktatörlük vardır. Siyasiler halka hesap veriyorsa orada tam anlamıyla demokrasi vardır. Bazıları demokrasiyi sadece sandıktan ibaret sanıyor. Bazıları sandıktan çıktık bundan sonra ne istersem yaparım isteğimi asar, istediğimi keserim. 23 Nisan'da 'oturdun koltuğa istediğini as, istediğini kes' diyor. Mantığa bak çocuğa söylenene bak. Demokrasi kültürü yoksa, dayak, baskıcı kültürden gelmişse aynısını topluma yansıtmak istiyor" açıklamasında bulundu.

"20 TEMMUZ DARBESİ..."

"Cumhuriyet'i tek adam rejimini yıkarak kurduk. Biat kültürünü yıkarak kurduk. Kendi iradesini topluma mili irade diye dayatıyor. Devletin namusunu bir terör örgütüne teslim eden bir iktidar nasıl iktidar olabilir? Onlar halkın değil sarayın iktidarıdır. Darbe püskürtüldükten sonra asıl darbe yapılmıştır; 20 Temmuz darbesi. Anayasa değişikliğiyle tek adam rejiminin anayasal altyapısı oluşturulmaya çalışılmıştır. Kendi belgelerinden okuyacağım size. 20 Temmuz'da MGK toplanır ve karar alır. Demokrasimizin hukuk devleti ilkesinin vatandaşların hak ve özgürlüklerin korunmasına yönelik tedbirlerin kullanılması amacıyla hükümete OHAL ilanı tavsiyesinde bulunulması kararlaştırılmıştır. 20 Temmuz darbesinden sonra bu gerekçe yerine getirildi mi? Tam tersi bir uygulama var. Nuriye ile Semih niye açlık grevi yapıyorlar, bunlar demokrasiyi mi tehdit etti? Ne yaptı sadece 'işimi istiyorum' dedi. İnsan hakları ihlalleri var. 2 bine yakın üniversite hocası kapının önüne kondu" açıklamasında bulundu.

 "BELEDİYE BAŞKANINI BIRAKTIN AİLESİYLE UĞRAŞIYORSUN. AİLEYİ TEHDİT ETMEK MAFYANIN YÖNTEMİDİR"

"Seçimle gelmiş Başbakan kulağından tutuyorlar 'istifa edeceksin' diyorlar. Vatandaşın seçtiği belediye başkanları, 'istifa edeceksin' diyorlar bir süre sonra lanet olsun deyip istifa ediyor. 101 belediye başkanını KHK ile görevlerinden aldılar ve yerlerine yeni belediye başkanları tayin ettiler. Şu anda nüfusun yüzde 41'i kendi seçtiği belediye başkanları tarafından yönetilmiyor. Bu darbe dönemlerinde olur. Bir Allah'ın kulu çıkıp belediye başkanlarının istifaya zorlanması hukuki bir süreçtir desin. Etmezsen gereğini yapacağım diyorsun, şantaj ve tehdidin kullanıldığı bir hukuku düzeni var mıdır dünyada. Balıkesir Belediye Başkanı bir basın toplantısı yaptı. Sarayda oturan zata sesleniyorum; bir kişinin ailesini hangi ahlaki gerekçeyle suçlarsın. Sen bir belediye başkanının ailesine her türlü baskıyı nasıl yapıyorsun? Dün parti sözcümüz konuşmuş faşist diktatör deyince çok alınmış. Bir belediye başkanının ailesiyle uğraşmak

faşist diktatörlüğün gereğidir. Devlet mafya yöntemi ile yönetilmeye başladı. Kimin raconunu kesiyorsunuz?"

 "BELEDİYE BAŞKANINI BIRAKTIN AİLESİYLE UĞRAŞIYORSUN. HER TÜRLÜ ŞANTAJI TEHDİDİ UYGULUYORSUN"

Bu yöntem kimin yöntemidir? Aileyi tehdit etmek mafyanın yöntemidir. Devletin makamında oturan mafya yöntemine başvuramaz. Mafya yöntemine başvuracaksan o koltuktan kalkacaksın. O koltuğu halk etmiyorsun. Böyle bir rezalet Türkiye Cumhuriyeti tarihinde görülmemiştir. Belediye başkanını bıraktın ailesiyle uğraşıyorsun. Her türlü şantajı tehdidi uyguluyorsun.

" ERDOĞAN'A AÇIKÇA MİLLETİN ÖNÜNDE HODRİ MEYDAN DİYORUM GEL ERKEN SEÇİM YAPALIM"

"Bu rezaletleri bitirelim diye demokrasinin namusunu koruyalım diye gel erken seçim yapalım dedik. Hodri meydan dedim, bir daha söylüyorum Erdoğan açıkça milletin önünde hodri meydan diyorum."

 "ÖNCE ŞU DİPLOMANI BİR GÖSTER"

"Benim söylediklerim onun çıkarınadır, hükümetin yararınadır. Sevgili Erdoğan tarafsız davranacağım diye yemin ettin TBMM çatısı altında. Tarafsız davranıyor musun, davranmıyorsun. Namus ve şeref nedir diye sordum sana? Önce şu diplomanı bir göster. Bunların hepsini anlatacağım."

 

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler