Bakan Fakıbaba'nın sözleri tartışma yarattı: Pirzolayı zengin yiyecek

'Ucuz et’ sloganı ile A101 ve BİM market zincirleri ile anlaşarak ülke genelinde kıyma ve kuşbaşı et satma planı TBMM Plan Bütçe Komisyonu’na taşındı. Bakanlığı’nın 2018 bütçesinin görüşülmesi üzere açıklamalarda bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın yerli besiciyi destekleyeceklerine ilişkin planları, muhalefet vekilleri tarafından tepkiyle karşılandı. TBMM Plan ve Büt

Yayınlanma: 03.11.2017 - 23:42
Abone Ol google-news



Ucuz etin 81 ilde satışına ilişkin ihalenin açık teklif usulü ile yapıldığını söyleyen Bakan Fakıbaba, kendi bakanlığından “Kurumumuzca oluşturulan komisyon tarafından bu 8 firmanın başvurusu değerlendirilmiştir. Yapılan değerlendirme neticesinde A101 ve BİM firmalarının başvurularının, belirlediğimiz kriterlere uygun olduğu tespit edilmiştir” açıklaması yapılsa da komisyonda “Ben sekiz firma olduğunu da bilmiyorum” dedi. HDP’li Garo Paylan’ın “mahalle kasapları ne olacak” soruları karşısında uygulamaya ilişkin “Mutlu olacak, diyecek ki “Helal olsun, stabil bir fiyat çıktı” yanıtı veren Fakıbaba, ‘ucuz et’ kapsamına sadece kıyma ve kuşbaşının alındığını diğer et türlerini karıştırmayacaklarını açıkladı. CHP’li Mehmet Bekaroğlu’nun “Pirzola yiyemez mi fakir fukara” sorusuna ise Fakıbaba, “Pirzolayı bakın siz yiyeceksiniz, fakir fukara kafayı yiyecek. Bakın bifteği siz yiyeceksiniz” yanıtı verdi.

AYNI FİYATI VERDİLER

Bakan Fakıbaba A101 ve BİM marketler zinciri ile “ucuz et” anlaşmasını “Biz 81 ilde şubesi olan firmalar dedik ve buradan 2 kişi aynı fiyatı verdi. Bundan dolayı da bize göre makul bir fiyatla bunlara verdik” diyerek açıkladı. İhaleyi alan market zincirlerinin son dönemde 81 ilde şubesi bulunan marketler olarak yaptırdığı reklamları da dikkat çekti. A101 Marketler Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Aydın’ın FETÖ suçlamasıyla Ağustos 2016’da gözaltına alınıp serbest bırakılması ve BİM’in sahibi olan Nakşibendi tarikatından Mustafa Latif Topbaş’ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la yakınlığı dikkat çekti.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler