Sivas'ta eksi 2 derecede Ata'ya saygı

SİVAS'ta Atatürk'ün vefatının 79'uncu yıl dönümü nedeniyle törenler düzenlendi. Hava sıcaklığının sıfırın altında 2 derece olduğu kentte, meydandaki her yaş ve meslek grubundan vatandaş saygı duruşunda bulundu.

Yayınlanma: 10.11.2017 - 10:50
Abone Ol google-news

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 79'uncu ölüm yıl dönümü nedeni ile anma törenleri düzenlendi. Cumhriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtı önünde düzenlenen törene Vali Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, 5'inci Piyade Eğitim Tugayı Komutanı Tuğgeneral Ömer Ertuğrul Erbakan, kurum ve kuruluş temsilcileri, askeri erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Sisli ve sıfırın altında 2 derece sıcaklık altında düzenlenen törende ilk olarak anıta çelenk sunuldu. Ardından saatler 09.05'i gösterdiğinde 2 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Sirenler eşliğinde yapılan saygı duruşuna diğer araç sürücüleri de kornalarla katıldı. Kent meydanındaki ekipler, temizlik görevlileri ve her yaştan vatandaşlar saygı duruşuna eşlik etti. Bazılarının Atatürk fotoğraflı tişörtler giydiği görüldü. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Sonrasında Vali Davut Gül şeref defterini imzaladı. Kent meydanındaki törenin ardından Atatürk Kültür Merkezi'nde anma töreni gerçekleştirildi.

ÜNİVERSİTEDE TÖREN
Kentteki ikinci anma programı ise Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) kampüsü içerisinde yapıldı. Eski rektörlük binası önünden Kültür Merkezi önüne kadar yürüyüş düzenlendi. Üniversite yönetimi, akademik personel ve öğrencilerden oluşan yaklaşık bin kişi, yürüyüşün ardından Kültür Merkezi önünde saat 09.05'te 2 dakikalık saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudu. Ardından Kültür Merkezi'nde 'Atatürk'ü anlamak ve anmak' konulu konferans gerçekleştirildi. Daha sonra Beden Eğitim ve Spor Yüksek Okulu öğrencileri tarafından Ata'ya saygı koşusu düzenlendi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler