Vodafone 39. İstanbul Maratonunun kazananı belli oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Spor İstanbul ve Vodafone tarafından bu yıl "Çocuklar İçin Koş" temasıyla düzenlenen, Vodafone 39'uncu İstanbul Maratonu'nu renkli görüntülere sahne oldu. Maratonun kazananları ise erkeklerde Kenya asıllı Fransız atlet Abraham Kiprotich, kadınlarda Kenyalı sporcu Ruth Chepngetich oldu.

Yayınlanma: 12.11.2017 - 10:00
Abone Ol google-news

<video:864503>

Bu yıl "Çocuklar İçin Koş" temasıyla düzenlenen Vodafone 39’uncu İstanbul Maratonu, çocuklarla ilgili farkındalık oluşması gereken konulara dikkati çekmek, çocukları kötü alışkanlıklardan uzaklaştırarak ve güzel şeylerle yönlendirmek amacıyla koşuldu.  

Vodafone 39. İstanbul Maratonu’na katılan sporcu sayısının bu sene 100’den fazla ülkeden yaklaşık 100 binin üzerinde katıldığı gözlemlendi. Maratonun kazananı ise erkeklerde Kenya asıllı Fransız atlet Abraham Kiprotich, kadınlarda Kenyalı atlet Ruth Chepngetich oldu. 

HALK KOŞUSUNDA RENKLİ GÖRÜNTÜLER 

Halk koşusu ise birbirinden renkli görüntülere sahne oldu. Köprüde kahvaltı yapan da vardı, halay çekenler de.  Evlilik teklifi ise en dikkat çekeniydi. Azerbaycanlı Magsud Mammadov, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde sevgilisine evlenme teklif etti. Cevap da ‘evet’ olunca mutluluk katlandı. 

MARATON SULTAAHMET’TE SON BULDU 

42,195 kilometrelik maraton, Anadolu yakasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün 250 metre gerisinden saat 09.00’da başladı. Sporcular köprüyü geçtikten sonra Karaköy’e ulaştı ve  Beşiktaş’a indi.  Galata Köprüsü’nden geçip Sirkeci’ye geçti ve finiş çizgisini, Sultanahmet’te kucakladı.  

HALK KOŞUSU 
Vatandaşlar saat 09.45’te Altunizade Köprüsü’nden başlayan halk koşusunda 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü geçtikten sonra Beşiktaş’a inecek. 8 kilometrelik halk koşusu, Dolmabahçe’deki Vodafone Park önünde son bulacak. 

Vodafone 39. İstanbul Maratonu'ndan renkli kareler

 

 

 

 

<video:864553>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler