Nazlıaka: İktidar bu hastalıklı ruh halinden ne zaman kurtulacaktır?

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka 12 Kasım'da düzenlenen İstanbul Maratonu'nda yaşanan skandalı Meclis gündemine taşıdı.

Yayınlanma: 14.11.2017 - 13:01
Abone Ol google-news
<video:865848>

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka 12 Kasım'da düzenlenen İstanbul Maratonu'nda yaşanan skandalı Meclis gündemine taşıdı. Ali İsmail Korkmaz'ın fotoğrafı basılı t -shirtlerin alana alınmamasına tepki gösteren Nazlıaka, "İktidarın Ali İsmail Korkmaz’ın özgürlükçü ve eşitlikçi dünya görüşünden bu kadar korkmasının nedenleri nedir? İktidar bu hastalıklı ruh halinden ne zaman kurtulacaktır" diye sordu.

ALİKEV'den açıklama: Katilleri cezalandırılmış bir gencin fotoğrafının olduğu tişörtü giymek suç mudur?

Nazlıaka TBMM Başkanlığına verdiği önergede Avrasya Maratonu'da yaşananları ayrıntılarıyla anlattı;

"Yaşananlar, temennilere ve sporun birleştirici gücüne gölge düşürmüştür"

"Spor insanlık tarihinden bu yana evrensel kültürün bir parçasıdır, dünyada dili, ırkı, dini farklı insanları birleştiren önemli bir etkinliktir. Her türlü ideolojinin ve düşünce sisteminin üzerinde olan bu birleştirici güç, ülkemizde de çeşitli dallarda sayısız etkinlikle hayat bulmaktadır.

 Bu yıl 39. kez düzenlenen İstanbul Maratonu ulusal ve uluslararası birçok sporcu ve gönüllüyü buluşturmuştur. Öyle ki maratonun startı iktidar ve muhalefet temsilcilerinin ortaklaşması ve dostluk dilekleri ile başlatılmıştır. Ancak maratonun bu iyi dileklerle başlatılmasının üzerinden çok geçmeden yaşananlar, temennilere ve sporun birleştirici gücüne gölge düşürmüştür."

 "ALİKEV dostları ve gönüllüleri, ne yazık ki bu yıl art niyetli uygulamalara maruz kalmıştır"

"Bilindiği üzere Gezi eylemleri esnasında üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, Eskişehir’de darp edilmiş, darba bağlı olarak “intraserebral kanama” ile komaya girmiş ve ne yazık ki 10 Temmuz 2013 tarihinde hayatını kaybetmiştir. 19 yıllık kısacık hayatını gönüllü yardımlara, çocuklara ayıran Ali İsmail Korkmaz’ın adı ailesi ve sevenleri tarafından kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı tarafından yaşatılmaktadır. Vakıf, her yıl onlarca lise ve üniversite öğrencisine burs sağlayarak Ali İsmail’in düşlerini yaşatmaya çalışmaktadır. Bu amaçla her yıl İstanbul Maratonu’nda koşan ALİKEV dostları ve gönüllüleri, ne yazık ki bu yıl art niyetli uygulamalara maruz kalmıştır."

"Ali İsmail tişörtü siyasi simgeymiş"

"Türkiye’nin pek çok ilinden gelen ALİKEV dostlarının ve gönüllülerinin üzerinde Ali İsmail’in resminin basılı olduğu t-shirtlerle koşu alanına girmeleri engellenmiş ve gerekçe olarak 19 yaşında yitirdiğimiz çocuğumuzun resminin “siyasi simge” olduğu söylenmiştir. Milletvekili olma sorumluluğu ile benim de arasında olduğum bir grup t-shirtlerle alana sokulmamış, güvenlik güçleri tarafından “provokatör” olduğumuz gibi mesnetsiz iddialara maruz kalmıştır."

"Güvenlik güçlerinin Ali İsmail şehit değil, şehitler Hakkari'de, Şırnak'ta tepkisi"

“Ali İsmail bu ülkenin evladı” dediğimizde, güvenlik güçleri “bizim evlatlarımız Hakkari’de, Şırnak’ta şehit düşüyor” gibi bölücü, ayrıştırıcı ve sporun birleştirici gücüne aykırı beyanlarda bulunmuştur. Kararın gerekçesini istediğimizde ise aynı tutum ve gayri ciddi davranış sergilenmeye devam etmiştir.

Yaşananları ayrıntılarıyla anlatan Aylin Nazlıaka TBBM Başkanlığı'na Nazlıaka'nın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanması talebiyle şu soruları sordu;

"İktidar bu hastalıklı ruh halinden ne zaman kurtulacaktır?"

 1-Bir demokrasi şehidi olan Ali İsmail Korkmaz’ın fotoğraflarının yer aldığı t-shirtleri giyen koşucuların etkinliğe alınmaması talimatını kim vermiştir? Bu talimatın kanuni dayanağı nedir? T-shirtlere el konulması istemi hangi maddeye dayanılarak gerçekleşmiştir? Eğer bir yasal dayanak yoksa, söz konusu engellemeyi gerçekleştiren yetkililer hakkında idari ve adli soruşturma açılacak mıdır?

2- Koşuya farklı figür ve fotoğraflarla katılan koşuculara izin verilirken, Ali İsmail Korkmaz t-shirtü giyenlerin alınmaması nasıl bir düşüncenin ürünüdür?

3- Profesyonel sporcuların da ALİKEV adına koştuğu maratonda, polis yetkisini aşarak koşu esnasında resmi kayıtlı sporcuların önüne çıkmış, ALİ İsmail Korkmaz baskılı t-shirtleri çıkarttırmış ve bitiş noktasına yarı çıplak halde varmalarına neden olmuştur. Bu durum spora sürülmüş bir kara leke değil midir?

 4-Dünyanın gelişmiş ülkelerindeki benzeri etkinliklerde her kesimi kucaklayan, eleştirilere açık olan hoşgörülü tablolar bilinmektedir. 12 Kasım’da yapılan maratonda yaşanılanlar demokrasimizin OHAL’e ve gericiliğe teslim edildiği iddialarını kanıtlamıyor mu?

 5-İktidarın Ali İsmail Korkmaz’ın özgürlükçü ve eşitlikçi dünya görüşünden bu kadar korkmasının nedenleri nedir? İktidar bu hastalıklı ruh halinden ne zaman kurtulacaktır?

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler