Özgecan davası temyize gidiyor

Özgecan Aslan ile ilgili davada Yargıtay’ın “cinsel saldırı suçunun işlendiği dolmuşun kamusal alan sayılmaması” yönündeki kararı, Aslan ailesinin avukatları tarafından temyize götürüldü.

Yayınlanma: 16.11.2017 - 21:13
Abone Ol google-news

Mersin’de 11 Şubat 2015’te vahşice öldürülen ve kadın cinayetlerinin sembolü haline gelen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan ile ilgili davada Yargıtay’ın “cinsel saldırı suçunun işlendiği dolmuşun kamusal alan sayılmaması” yönündeki kararı, Aslan ailesinin avukatları tarafından temyize götürüldü.

Temyiz dilekçelerini Yargıtay’a sunduklarını söyleyen avukat Sevim Küçük, “Yerel mahkeme ilk kararında, Fatih Gökçe’ye cinsel saldırı suçundan dolayı ceza vermiş, ayrıca suçun toplu taşıma aracında gerçekleştiği gerekçesiyle cezayı artırmıştı. Yargıtay, Gökçe hakkında verilen cinsel saldırı cezasını bozdu ve toplu taşıma araçlarının kamusal alan olmadığı, insanların bir arada yaşamak zorunda oldukları alanlardan olmadığı gerekçesiyle artırım kararını bozdu. Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi cinsel saldırı suçundan ceza verilmesi kararında direndi, bozmaya uymadı. Ama cinsel saldırı suçunun insanların toplu olarak yaşamak zorunda oldukları yerlerin sağladığı kolaylıklardan faydalanarak yapıldığı kararında direnmedi, bozmaya uydu” dedi. Avukat Küçük, “Kadınların büyük kısmının bu tür toplu taşıma araçlarında saldırıya maruz kaldığı çok açık. Umarız Yargıtay da artık değişen sosyal hayata uygun olarak dolmuşu da toplu yaşama alanı olarak kabul edecektir. Bu tür suçların önüne geçilmesi için toplu taşıma araçlarının, topluca yaşamak zorunda olunan alanlar olarak değerlendirilmesi lazım” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler