Binali Yıldırım'dan Bülent Tezcan'a off-shore davası

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan'a 20 bin liralık dava açtı. Yıldırım'ın avukatı aracılığıyla mahkemeye sunduğu dava dilekçesinde, Tezcan'ın 15 Kasım'da düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmadaki ifadeleri yer alıyor.

Yayınlanma: 17.11.2017 - 13:36
Abone Ol google-news

<video:866722>



Başbakan Binali Yıldırım'ın CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan'a açtığı 20 bin liralık tazminat davasının gerekçesi olarak mahkemye sunulan dilekçede, Tezcan'ın 15 Kasım'da basın toplantısında yaptığı konuşma gösterildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan'ın Binali Yıldırım'ın çocuklarının adının geçtiği Paradise Papers (Cennet Belgeleri) hakkında yaptığı konuşma şu şekilde:

"Yeni doğan çocuğun vergi ödediği bir ülkede Başbakanın çocukları vergi cennetlerinde şirket kuramaz. Her nedense büyük bir pişkinlikle şunu söyledi Başbakan Binali Yıldırım; 'derhal soruşturma yapılsın çocuklarımın dokunulmazlığı yok özellikle soruşturma açılmasını istiyorum' dedi. Ardından bu haberi yapan iki yayın kuruluşlarına tazminat davası açmış. Hem araştırılsın diyeceksin hem bunu yapan gazetelere tazminat davası açacaksın. Ödeyeceği vergileri bu tazminatlar ile temin edecek herhalde." dedi.

"VERGİDEN KAÇMAK İÇİN ŞİRKET KURMUŞ OLMALARI, KAZANÇ ELDE ETMELERİ AHLAKİ DEĞİL"

"Nerelerin 'vergi cenneti' olduğunu Bakanlar Kurulu belirleyecek denildi. 11 yıl geçti Bakanlar Kurulu bu vergi cennetlerinin nereler olduğunu bir türlü belirleyemedi. Arıyor bulamıyor. Ama çocuklarına şirket kurunca hemen tespit ediyorlar. Ama devlet yönetmeye gelince bulamıyorlar buraları. Başbakan Binali Yıldırım'ın çocuklarının ve yakınlarının buralarda şirketleri ortaya açıktı. Meselenin suç olup olmaması ayrı mesele. Ahlaki, etik değil. Vergiden kaçmak için şirket kurmuş olmaları, kazanç elde etmeleri ahlaki değil.

ARAŞTIRILSIN DEYİP MECLİS GRUBUNA 'ARAŞTIRMA ÖNERGELERİNİ REDDEDİN' DİYE TALİMAT VERİYOR DEMEK Kİ

Bununla ilgili TBMM'ye iki ayrı meclis araştırma önergesi verildi. İkisi de görüşüldü TBMM'de. HDP ve CHP'nin verdiği önergelerdi ikisi de Ak Parti oyları ile reddedildi. MHP'de çok açık araştırılsın diye bir tutum almadı millete havale ediyoruz. Başbakan araştırılsın diyor. Merak ediyorum Ak Partili milletvekillerine tavşana kaç tazıya tut mu diyor? Kamuoyunun önünde araştırılsın deyip Meclis grubuna 'araştırma önergelerini reddedin' diye talimat veriyor demek ki. Ya da grup Başbakanı dinlemiyor. İkisinden başka izah yok.

"MECLİS'TE, 'OFF SHORE'CU BAŞBAKAN HAKKINDA ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE GENSORU ÖNERGESİ VERECEĞİZ"

Bu tablonun sonucunda artık Türkiye'de bir 'off shore' cu Başbakanımız var. O zaman bize düşen Meclis'te, 'off shore' cu Başbakan hakkında önümüzdeki günlerde gensoru önergesi vereceğiz. Arkadaşlarımız hazırlık yapıyor. Türkiye böyle bir tabloyu hak etmiyor. Ayrıntılı bir şekilde TBMM'de tartışacağız. Bakalım Meclis o zaman ne yapacak, gruplar ne yapacak?"

CUMHURİYET'E DE DAVA AÇMIŞTI

Binali Yıldırım, Paradise Papers haberlerimiz nedeniyle gazetemize ve Odatv'ye 500 bin liralık tazminat davası açmıştı.

Dünyada bir ilk... Paradise Papers haberimize 500 bin TL'lik dava

Başbakan Yıldırım'dan Odatv'ye 500 bin liralık tazminat davası

Binali Yıldırım'dan Paradise Papers açıklaması... Yerli ve milli olmadığını doğruladı

CHP'li Tezcan'dan Başbakan Yıldırım'a sert eleştiri: Büyük bir pişkinlikle bunu söyledi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler