Eski Başsavcı Preet Bharara: Türkiye Dışişleri Bakanı bir yalancı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu İstanbul’da bazı yabancı basın mensuplarıyla bir araya geldi ve gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi...Çavuşoğlu Rıza Sarraf davasının eski savcısı Bharara'yı Fetullah Gülen'e yakın olmakla suçladı. Bharara'dan yanıt gecikmedi: Türkiye Dışişleri Bakanı bir yalancı.

Yayınlanma: 18.11.2017 - 09:23
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu İstanbul’da bazı yabancı basın mensuplarıyla bir araya geldi ve gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.   Çavuşoğlu, ABD ile Türkiye arasındaki ilişkileri yorumlarken FETÖ'nün ABD sistemine sızmış durumda olduğunu söyledi. Bakan yorumunun devamında Rıza Sarraf davasına da değinerek, "Ev hapsinde mi yoksa cezaevinde mi veya başka bir yerde mi bilmiyoruz. Bizimle paylaşmadılar" dedi.

 ABD’li gazete ABC’den Zeynep Bilginsoy’un haberine göre Bakan Çavuşoğlu, Zarrab soruşturmasını başlatan ve Zarrab’ı tutuklatan, eski ABD New York Güney Bölgesi Başsavcısı Preet Baharara’yı da eleştirdi. Bharara’yı, Fethullah Gülen’e yakın olmakla itham eden Mevlüt Çavuşoğlu gazetecilere şu ifadeleri kullandı:

 “Preet Bharara Gülen’e ‘çok yakındı’ ve Türkiye’de Zarrab’a karşı hazırlanan 2013’teki yolsuzluk iddialarıyla ilgili iddianamedeki belgeleri soruşturmasında kullandı. Çok siyasi bir motivasyona sahip görünüyor.”

 BHARARA TWITTER’DAN YANIT VERDİ: TÜRKİYE DIŞİŞLERİ BAKANI BİR YALANCI

 Eski Başsavcı Preet Bharara ise Bakan Mevlüt Çavuşoğlu’nun bu sözlerine Twitter adresinden yanıt verdi.

Türkiye Dışişleri Bakanı bir yalancı” diyen Preet Bhrara, devamında ise daha çarpıcı bir ifade kullandı. Bharara, Zarrab yargılamasını hatırlatarak, “Şimdi mahkemede neler olacağını görürüz” diye yazdı.

 Bharara’nın bu sözleri Zarrab’ın itirafçı olduğu konuşulan mahkemede yeni gelişmeler olacağı yönünde yorumlandı.

 İşte o paylaşım:


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler