Polis tarafından vurulan 15 Temmuz gazisi soruşturmasına takipsizlik kararı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün bariyerlerine yaklaşan ve dur ihtarına uymadığı iddia edilen 15 Temmuz gazisi Mehmet Adanır'ın otomobiline polis tarafından ateş açılmış, Gazi Adanır polis kurşunlarına hedef olmuştu. O soruşturma tamamlandı. Polisler hakkında takipsizlik kararı verildi.

Yayınlanma: 18.11.2017 - 16:26
Abone Ol google-news

Geçtiğimiz Temmuz ayında kontroller sırasında polisle tertıştığı iddiasyla eşinin yanında tartaklanan 15 Temmuz Gazisi Mehmet Adanır, polisler hakkında şikayette bulunmak için Vatan caddesindeki İstanbul EMniyet Müdürlüğü'ne geldi.  Aracıyla Emniyetin önündeki yan yola girmek isteyen Adanır'ın aracına nöbet bekleyen polisler tarafından dur ihtarına uymadığı iddiasıyla ateş açıldı. Adanır burada polis kurşunlarıyla yaralandı.

Polis ehliyetsiz ve alkollü olduğunu iddia etti

Polise göre Adanır hakkında Fatih Aksaray'da trafik uygulamasında yakalanarak alkollü ve ehliyetsiz araç kullanmaktan hakkında işlem yapıldı. M.A.'nın kendisini 15 Temmuz gazisi olarak tanıtması üzerine ekipler tarafından eşiyle beraber evine bırakıldığı, otomobilinin ise başka bir sürücü tarafından evine götürüldüğü açıklandı. 15 Temmuz Gazisi M.A.'nın olaydan bir saat sonra eşiyle birlikte evden çıkarak aracıyla Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek polisler hakkında şikayetçi olmak istedi.

Polisler hakkında takipsizlik kararı

 Olayla ilgili başlatılan soruşturma sonuçlandı. 15 Temmuz Gazisi Mehmet adanır'ı tartakladıkları iddia edilşen polislerle, aracına ateş açan nöbetçi polis memurları hakkında takipsizlik kararı verildi.

"Eşimin kimliği olmadığı için polis gözaltına almak istedi"

15 Temmuz Gazisi Mehmet Adanır, polislerin kendisi hakkında alkollü olduğu iddiasını yalanladı. Adanır,  Fatih'te Hekimoğlu Ali Paşa caddesinde arkalarından gelen tepe lambaları yanmayan resmi polis aracı tarafından durdurulduklarını, polislerle yaşanan tartışmanın eşinin kimliği yanında olmadığı için gözaltına alınmak istemesinden kaynaklandığını iddia etti. Adanır, polislerin eşi için hayat kadını benzetmesi yaptığını öne sürdü. Yaşanan tartışmanın ardından da polislerin arkalarından ceza yazdığını iddia etti. Gazi Mehmet Adanır, Emniyetin önünde de kendilerine dur ihtarında bulunulmadığını, öfkeyle hızlı girdiğini, kaldırıma çıkınca polisin ateş açtığını iddia etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler