Hipokrat yemini hidayete erdi

Esenler Kaymakamlığı’nın ardından Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Şahinoğlu da 2 bin 500 yıllık Hipokrat yeminini değiştirerek skandala imza attı.

Yayınlanma: 25.06.2014 - 21:50
Abone Ol google-news

Esenler Kaymakamlığı’nın ardından Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Şahinoğlu “Din, milliyet, ırk, siyasi eğilim ya da toplumsal sınıf ayrımlarının görevimle hastam arasına girmesine izin vermeyeceğime” cümlesini hipokrat yemininden çıkararak “Allah’ın huzurunda yemin ederim” ibaresini kullandı.

Esenler Kaymakamlığı Hukuk İşleri Şefliği’nin bir aile sağlık merkezinde (ASM) çalışan hemşire ve doktorlar hakkında yürüttüğü soruşturmada, Hipokrat yeminini değiştirerek “hastalarımı memnun edeceğime...” cümlesini eklemesinin ardından ikinci skandal da Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin mezuniyet töreninde yaşandı. Oda TV’nin haberine göre, tıp fakültesinin diploma töreninin ardından gelenek olduğu üzere Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Şahinoğlu ve öğrenciler Hipokrat yeminini okudu. Ancak Dekan Şahinoğlu, “Din, milliyet, ırk, siyasi eğilim ya da toplumsal sınıf ayrımlarının görevimle hastam arasına girmesine izin vermeyeceğime” cümlesini Hipokrat yemininden çıkardı ve yeminde yer almayan, “Allah’ın huzurunda yemin ederim” ibaresini kullandı. Hipokrat yemininde yapılan bu değişiklik öğrencileri, akademisyenleri ve salonda bulunanaları şoke etti.

Prof. Dr Şahinoğlu’nun, eski AKP Samsun Milletvekili Birnur Şahinoğlu’nun eşi olduğu belirtildi. Hipokrat yemini ise adını modern tıbbın kurucusu Hipokrat’tan alıyor. Hekimler ve sağlık çalışanları, Hipokrat ya da onun öğrencilerinden birisi tarafından yazıldığı kabul edilen 2 bin 500 yıllık metinle, mesleklerini onurla uygulayacaklarına dair bu metin üzerine yemin ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler