Bu koro çok neşeli

Barış için Müzik Çocuk ve Gençlik Koroları ilk önemli sahne deneyimlerini yaşadı.

Yayınlanma: 20.11.2017 - 20:56
Abone Ol google-news

Adını barışın zorunluluğu ve müziğin gücüne olan inançtan alan Barış İçin Müzik Vakfı’nın artık Çocuk ve Gençlik koroları da var. Korolar, Enka Kültür Sanat ile işbirliği kapsamında düzenlenen “Neşeli Pazarlar” etkinliğinin konserinde ilk önemli sahne deneyimini yaşadı. Çocuklar için ücretsiz olan “Neşeli Pazarlar” konseri, Enka İbrahim Betil Oditoryumu’nda izlendi. Barış İçin Müzik orkestra ve korolarının önümüzdeki günlerde yoğun bir programları var. Barış İçin Müzik Gençlik Orkestrası ve El Sistema Avusturya’dan 15 kişilik ekip, 10 Aralık tarihinde Avusturya Kültür Ofisi’nde gerçekleşecek El Sistema Avusturya’nın çalışmalarını konu alan ‘Kinder’ belgeselinin galası sonrası ortak konser verecek. İngiltere’deki “Sistema England” ve ücretsiz müzik eğitimi veren “The Nucleo Project’’ işbirlikleri ile değişim programı başlatılıyor. “MusicALLY” (müzik ittifakı) adı verilen program kapsamında İstanbul – Londra arasında eğitim ziyaretleri gerçekleşecek. Öğrenciler Londra’ya gidecek, aynı şekilde oradan öğrenciler buraya gelecek, orkestra kampları, provalar ve konserler düzenlenecek.

Tüm çocuklara açık

Temel amacı, mümkün olduğu kadar fazla çocuğa karşılıksız müzik eğitimi olanağı sağlamak ve barışın sesini müzikle duyurmak olan Barış İçin Müzik Vakfı, bugüne kadar imkânları sınırlı binlerce çocuğa ortak sosyal ve kültürel yaşam alanları oluşturarak, sanata katılım hakkı önündeki engelleri kaldırmayı hedefledi. Barış İçin Müzik, kurulduğu semtin sosyal dokusuyla bütünleşti, çocukların ve ailelerin aktif katılımıyla bir dayanışma ve paylaşım merkezi oldu. Vakıf kapılarını hiçbir ayrım gözetmeden müzikle buluşmak isteyen tüm çocuklara açtı. Vakfın ilkeleri, ülkemizin de imzalayarak taraf olduğu Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin “her çocuğun sanatsal yaşama katılma hakkı” ilkesi ile örtüşüyor.

Koroda 56 çocuk var

Çocuk korosu 6-11 yaş arası 56 çocuktan oluşuyor. Gençlik Korosunda ise 11- 20 yaş arası 35 genç var. 57 farklı okuldan çocuk ve gençlerin oluşturduğu korolar, Edirnekapı’daki vakıf merkezinde çalışmalarına devam ediyor. Mimar Mehmet Selim Baki tarafından 2005 yılında kurulan, Dr. Yeliz Baki ile sürdürdükleri çalışma sonucunda 2011 yılında Barış İçin Müzik Vakfı’na dönüştürülen kurum çatısı altında Barış için Müzik Senfoni Orkestraları , Barış İçin Müzik Korosu, Barış İçin Müzik Bakır Üflemeliler Topluluğu, Barış İçin Müzik Yaylı Orkestrası ve Yaylı Beşlisi, Barış İçin Müzik Caz Topluluğu, Barış için Müzik Flüt Orkestrası ve Tahta Nefesliler Beşlisi çalışmalarına devam ediyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler