Adalet neredeyse bir hayal

Roboski’de 28 Aralık 2011’de 19’u çocuk 34 kişinin bombalanarak öldürülmesinin üzerinden 308 hafta geçti. Aileler her hafta olduğu gibi bu hafta da yaptıkları açıklamada adalet istedi.

Yayınlanma: 23.11.2017 - 17:21
Abone Ol google-news

Aileler adına basın açıklamasını okuyan Veli Encü, 2156 gündür ailelerin acısının dinmediğini vurgulayarak, “Adalet talebimize, 308 haftadır Roboski mezarlığında yaşanan acıya gözünü kulağını kapatanlar tüm yargı yollarını da kapatıp faillerden yana bir tutum bir çaba sergilediler. Bu ülke de yapılan tüm katliamların cezasızlık ilkesi ile aklandığı hepimizin malumudur. Cenazesi günlerce sokakta bırakılan Taybet Ana, cenazesi gömülemediği için buzlukta saklanan Cemile Cağırga, anne kucağında vurulan Miray bebek, 13 yaşında 13 kurşunla öldürülen Uğur Kaymaz ve cansız bedenleri ile katır sırtında taşınan Roboskili çocukların acısı çok taze. Şu gerçekter ki ülkenin yarısı kayıpların mezarı ile kaplı. Faili meçhullerin normalleştiği, hiçbir faili meçhul cinayet için hesap sorulmayan ve cinayetleri işleyenlerin ise ödüllendirildiği bir ülke de adalet sağlamak bir hayal neredeyse. Adalet mekanizması yalnızca belli bir zümrenin, yöneticinin uhdesinde ve adalet ile ilişkisi olmayan bir kurum haline geldi” dedi.

Ferhat Encü için de mücadele edeceğiz

“Roboski faillerini yargılamayan bu kurum aynı adaletsizliği aynı hukuksuzluğu katliam da yakınlarını kaybeden Şırnak Milletvekili Ferhat Encu için de uyguluyor” diyen Veli Encü, sözlerini şöyle sürdürdü: “384 gündür Kandıra Cezaevi de tutulan milletvekilimiz Ferhat Encü şimdi yeni bi hukuksuzlukla karşı karşıya. ‘Örgüt propagandası’ suçundan verilen ve Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi’nce onaylanan cezanın kesinleşmiş ve temyiz edilemez olmasına karşın Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcısı’nın ‘örgüt üyeliği’ suçundan ceza verilmesi talebiyle karara itiraz etmesi tüm boyutları ile skandaldır. Kanun maddesi bu kadar açık iken bu hukuksuz yola başvurulunca akla tek bir soru geliyor: yoksa birilerinin talimatı mı yerine getiriliyor? Roboskili Aileleri olarak katliamda hayatını kaybeden yakınlarımız için adalet mücadelesi verdiğimiz gibi Ferhat Encü için de mücadele edeceğiz. Bombalarla katletseniz de, cezaevine atsanız hak arama mücadelemiz sonuna kadar devam edecek” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler