Kızılay, Mülkiye Kültür Merkezine kavuşuyor

Ankara’nın kalbi konumundaki Yüksek Caddesi ile Selanik Caddesi’nin kesiştiği noktada bulunan ve Mülkiyeliler Birliği’ne ait olan bina restore edilerek kültür merkezine dönüştürülecek. Koruma Kurulu’ndan gerekli onayların alınması ardından başlanan çalışmalar tamamlandığında, dört katlı binanın içinde çok amaçlı konferans salonu, sergi salonu ve sanat atölyeleri bulunacak.

Yayınlanma: 23.11.2017 - 17:27
Abone Ol google-news

Tamamlanması ardından Mülkiyeliler Birliği üyelerinin yanı sıra tüm Ankaralıların hizmetine sunulacak projeye ilişkin Çankaya Belediyesi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Kızılay'ın ortasında bir kültür merkezi doğuyor: Mülkiye Kültür Merkezi! Mülkiyeliler Birliği’nin, Kızılay’ın en işlek caddesi Yüksel’de yer alan tarihi misafirhanesi, Belediyemiz tarafından yapılacak restorasyon ile kültür merkezine dönüşecek” ifadeleri kullanıldı.

Mülkiyeliler kültür merkezine kavuşuyor

Mülkiyeliler Birliği’nden yapılan, “Mülkiye Kültür Merkezine Kavuşuyor” başlıklı açıklamada ise şunlar kaydedildi:

“Birliğimizin Selanik Caddesi cephesinde yer alan ve önceki dönemlerde misafirhane ve otel olarak hizmet veren binamız sekiz yılı aşkın bir zamandır kullanılamamaktadır. Bu binanın yeniden camiamıza kazandırılması için göreve başladığımız günden beri Mülkiyeliler Birliği Vakfı Yönetim Kurulu kararları çerçevesinde sürdürülen çalışmalar sonucunda üyelerimizi bilgilendirmemiz gereken sevindirici bir aşamaya ulaşmış bulunmaktayız. Bu dönemde ilgi ve desteğini esirgemeyerek, zorlu sürecin yürütülmesinde katkı sağlayan üyemiz, 1996 mezunumuz Çankaya Belediye Başkanı Sayın Alper Taşdelen’e özellikle teşekkür etmek gerekmektedir.”

(BirGün-Ankara)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler