Gazeteciler Erdoğan Alayumat ve Nuri Akman'ın 45’er yıl hapsi istendi

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Medya Haber Ajansı (dihaber) muhabirleri Erdoğan Alayumat ve Nuri Akman’la ilgili soruşturmasını tamamlayan Hatay Cumhuriyet Savcısı Tacettin Pınar’ın hazırladığı iddianame Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Yayınlanma: 24.11.2017 - 12:52
Abone Ol google-news

Erdoğan Alayumat ile Nuri Akman hakkındaki iddianame kabul edildi. İki gazeteciye 45’er yıl hapis cezası istendi. Savcı, her 2 gazeteci hakkında yaptıkları haberleri gerekçe göstererek, “Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme” ve “Örgüte üye olma” iddialarından 45’er yıl hapis cezası istedi.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre  Alayumat ve Akman’ın yaptıkları haberler ve  arkadaşları ile Whatsapp’tan yapmış oldukları haber tartışmaları suç delili olarak iddianamede yer aldı.

OLAYIN GEÇMİŞİ 

Erdoğan Alayumat ve Nuri Akman 14 Temmuz’da “makul şüphe” gerekçesiyle Antep’in İslahiye ilçesinde gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan iki gazeteci Antep’ten Hatay’a getirilerek, 13 gün burada gözaltında tutulmuş ve 27 Temmuz’da çıkarıldıkları mahkeme tarafından gazeteci Akman serbest bırakılırken, Alayumat “casusluk” iddiasıyla tutuklanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler