Amedspor Başkanı Nurullah Edemen: Amedspor siyasi bir kurum değil, futbol kulübüdür

Amedspor Başkanı Nurullah Edemen, deplasmanda son 39 maçı seyirci yasağıyla oynandıklarını belirterek, “Amedspor siyasi bir kurum değil, futbol kulübüdür” dedi. Edemen, ligte şampiyonluk hedeflerinin sürdüğünü söyledi.

Yayınlanma: 25.11.2017 - 11:22
Abone Ol google-news

Türkiye 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Amedspor, Bucaspor ile oynadığı Ziraat Türkiye Kupası 4’üncü tur maçında yenilerek kupaya erken veda etti. Amedspor’un kupaya veda etmesinin hemen ardından geçen sezonun ikinci devresinde takımın başına geçen teknik direktör Taner Taşkın istifa etti. Taşkın’ın ayrılığından sonra yeşil-kırmızılılar yoluna Ahmet Akcan ile devam ediyor. 

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre; 12 Kasım’daki Bucaspor karşılaşmasında çıkan olayların faturası da Amedspor’a kesildi. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) 16.11.2017 tarih ve 28 sayılı toplantısında aldığı kararda, taraftarların karıştığı saha olayları nedeniyle Amedspor’a 5 bin, müsabaka hakemlerine yönelik eylem ve hakareti nedeniyle kulüp başkanı Nurullah Edemen'e ise 3 ay hak mahrumiyeti ve 30 bin TL para cezası verildi. Kurul, aynı müsabakada Bucaspor kulübü sporcusu Emre Toraman'a “Rakip takım sporcusuna yönelik sportmenliğe aykırı hareketi” nedeniyle 1 resmi müsabakadan men ve 3 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

‘BAŞARI VE BAŞARISIZLIK HEPİMİZİN’

İlk defa şahsına ceza verilen Amedspor Başkanı Nurullah Edemen, bu sezonu da geride bıraktıkları sezonlar gibi cezalarla geçirdiklerini söyledi. 2 hafta önce teknik direktörle yollarını ayırdıklarını hatırlatan Edemen, Ahmet Akcan ile uzun vadeli çalışmalar sürdüreceklerini ve takımın yeniden raya oturtulacağını kaydetti. Sezona başarısızlıkla başlamaları ve lige erken veda etmelerine dikkat çeken Edemen, “Başarısızlık tek taraflı değildir. Birçok unsuru vardır ve bunun birçoğunu yaşadık. Ne teknik heyeti ne de oyuncuları suçlamak doğru değil. Hatalarımız ve eksikliklerimizi hep birlikte gidereceğiz. Yarın istediğimiz duruma gelmek için hataları gidereceğiz. Başarının hepimizin olduğu gibi, başarısızlıkta hepimizindir” dedi.

‘TFF TEK TARAFLI HAREKET EDİYOR’

Takıma ve kendisine kesilen cezalara ilişkin konuşan Edemen, şunları söyledi: “Kendi evimizde ve deplasmanda bu durumu sık sık yaşıyoruz. Bucaspor maçında hakemin kötü bir yönetimi olduğunu düşünüyoruz. Hakemin raporu neticesinde şahsıma ve takıma ceza verildi. Cezaya itirazda bulunduk. Hakemin saha içinde ve dışında art niyetli olduğunu görebiliyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu da (TFF) tek taraflı rapor ile hareket ediyor. Gözlemcinin hakarette bulunmadığımı söylemesine rağmen ceza verildi” diye konuştu.

‘BİZE CEZA YAĞDIRMAK İÇİN MÜCADELE EDİYORLAR’

Amedspor taraftarlarını sağduyulu olmaya çağıran Edemen, “Üstümüze ceza yağdırmak için mücadele ediyorlar. Taraftarlarımız buna karşı duyarlı olmalı. Herkesin yaptığı hataları dile getirmek bize pahalıya patlıyor. Bize farklı bakıyorlar, başkalarına uygulayamadıkları cezaları bize çok rahat uygulayabiliyorlar. Kulübümüzün ciddi ekonomik sorunları var. Federasyona anlamsız cezalar ödemek istemiyoruz” şeklinde konuştu.

‘AMEDSPOR FUTBOL KULÜBÜDÜR’

Amedspor’un deplasmanda oynadığı son 39 maçta seyircisiyle buluşamadığını dile getiren Edemen, şöyle konuştu: “Amedspor olunca farklı tanımlamalar yapılıyor. Bu kararlar il güvenlik kararları değil, siyasi kararlardır. Bu spor ahlakına aykırıdır. İnsanlar takımlarını destekleyebilmelidir. Amedspor, bütün spor kulüpleri gibi faaliyet yürütebilmelidir. Amedspor siyasi bir kurum değil, futbol kulübüdür. Kentin bir diğer takımı olan Diyarbekir Spor deplasmana giderken seyirci yasağı verilmiyorsa, bir üst ligde olan Amedspor’a da bu yasak uygulanmamalıdır.”

‘ŞAMPİYONLUK HEDEFİMİZ SÜRÜYOR’

Puan cetvelinde istenmedikleri sırada olduklarını ancak şampiyonluk hedeflerinin sürdüğünü vurgulayan Edemen, “Gerçekçi olmak gerekiyor, zor koşullarda mücadele ediyoruz. Rakiplerimiz bize göre avantajlı ancak şampiyonluk hedefi ile yolumuza devam ediyoruz. Hatalarımız doğruya çevireceğiz. Maddi ve manevi sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz ancak taraftarlarımızın desteği ile olumlu sonuçlar alacağız” diye noktaladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler