Erdoğan'ın 'dolar arttı diye karalar bağlamayın' sözlerine CHP'li Öztrak'tan rakamlarla yanıt

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dolar 3 kuruş, Benzin 2 kuruş arttı diye karalar bağlamayın" değerlendirmesinin ardından bu artışın şirketlere maliyetini açıkladı. Öztrak, Erdoğan'ın ekonomiden bihaber olduğunu ileri sürdü.

Yayınlanma: 28.11.2017 - 15:38
Abone Ol google-news
<video:875477>

Öztrak tweeter hesabından 3 kuruş artışın şirketlere maliyeti hakkında şu bilgileri paşlaştı:


'Dolar 3 kuruş, Benzin 2 kuruş arttı diye karalar bağlamayın' sözleri Cumhurbaşkanının ekonomiden ne kadar bihaber olduğunu gösteriyor. Son 2 aydaki $ kurunda 36 kuruşluk artış şirketlere 77,4 milyar TL zarar yükledi. Gel de karalar bağlama...

 

"AKP iktidara geldiğinde 1 TL ile 0,63 dolara alırken; şimdi 1 TL ile 0,25 olara alabiliyoruz. Parayı 15 yılda pul edenler bugün 'Dolar kurundaki 3 kuruşluk artışa karalar bağlamayın' deyip sorumluluktan kaçamazlar."


Gelecek 6 yılda dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmak için Türkiye'nin dolar cinsinden milli gelirini 6 yılda 2,5 kat artırması gerekiyor. Halep oradaysa arşın burada. Dolar 4 TL'ye yaklaştıkça AKP sözcüleri 2023 hedeflerine 'kararlı' yürüyüşten bahseder oldu. Kararlı yürüyüşten kast ettikleri de bu. Son dört yılda 103 milyar dolar eriyen GSYH."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler