Görüş işkencesi... Grup Yorum üyesi Gültekin ailesiyle görüştürülmüyor

Grup Yorum üyesi Gültekin'in ailesiyle görüşmesinde zorluk çıkarılıyor.

Yayınlanma: 29.11.2017 - 23:32
Abone Ol google-news

Grup Yorum üyesi Özgür Zafer Gültekin (23), iki yılı aşkın süredir grupta bağlama çalıyor. Avusturya vatandaşı. Son üç yıldır Türkiye’de müzikle uğraşıyor. İdil Kültür Merkezi’ne yapılan baskında gözaltına alındı. “Silahlı örgüt üyeliği” ve “görevi yaptırmamak için direnme” iddiasıyla, 29 Eylül’de tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderildi. Avusturya’da yaşayan babası ile her görüşmesi engelleniyor. Baba Gökmen Gültek’in, “Türkiye’ye gelmeden Avusturya vatandaşı olduğumu, nasıl bir prosedür izlendiğini sordum, ‘Eğer T.C. numaran varsa sorun yok gelip görebilirsin’ dediler, görüş gününde Silivri’ye gittim T.C. kimliğimi gösterdim, görüştürmediler. İzin için 10 gün evraklarla uğraştım. Avusturya’ya üç kere gidip geldim. 10 gün sonra ‘gelip oğlunuzu görebilirsiniz’ diye haber geldi, hemen Türkiye’ye geldim. Silivri’ye gittiğimde Özgür’ün 30 kişi ile beraber İzmir Şakran Cezaevine’ne sevk edildiğini öğrendim” dedi.

‘Kitabı almadılar’

29 yıldır Avusturya’da yaşayan baba Gültekin, İzmir Şakran Cezaevi’ne gittiğinde yine izin almakla uğraşmış. “Her görüş için bakanlığa dilekçe yazmak gerekiyor. Bu defa 4 gün içinde izin çıktı Özgür’ü gördüm. Silivri’den Şakran Cezaevi’ne üzerlerinde o an ne varsa onunla getirmişler. Bazıları üzerindeki atlet, şort, terlikle getirilmiş. Eşyaları 10 günü aşkın bir süre verilmemiş. İspanyolca kitap götürdüm onları da almadılar. Avusturya Konsolosluğu görüş sıkıntısı için bir şeyler yapmaya çalışıyor” diye konuştu. Özgür’ü görmek için işyerinden 10 gün önceden izin alıp Türkiye’ye gelerek işlemleri yaptığına değinen baba Gültekin, şöyle devam etti: “Keyfi bir tutum takınıyorlar. Görmemem için sürekli zorluk çıkarıyorlar. Nüfus kayıt örneğinde Özgür’ün babası olduğumu görüyorlar, kimlik numaramı da biliyorlar. Herkes birine yönlendiriyor. Ben Özgür’ü her görmeye geldiğimde bu sıkıntıları yaşayacağım. Avusturya’da Fransız Dili ve Edebiyatı bölümünü okudu, mastırını yaptı. Konservatuvarı da çok seviyor, ud, gitar, bağlama çalıyor. O yüzden Türkiye’ye gelip biraz müzik eğitimi almak istediğini söyledi.”

Türk ozanları seviyor

Anne Makbule Gültekin ise oğlunu görmek isterken karşılaştıkları engellere tepki göstererek, “Özgür’ü görünce gözyaşlarımı tutamayacağımı biliyorum. Onun beni öyle görmesini istemem. Ama kendimi toparlar toparlamaz mutlaka Özgür’ü görmeye geleceğim. İzin konusunda bize çıkardıkları sıkıntılar da çok saçma. Cezaevinde olan birisinin anne, babasını görmesi ne sıkıntı yaratabilir ki bize karşı böyle bir uygulama güdüyorlar. Bizim başımıza ilk defa böyle şeyler geliyor. Ben kendi çocuğumun hikâyesini biliyorum. Burada çok güzel konservatuvarlar var ama Özgür, Türk Sanat Müziğini sevdiği için Türkiye’ye gitmek istedi. Türk ozanlarını seviyor” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler